Nieuws

Nvidia Geforce RTX 2070 grafische kaarten van MSI nu officieel

Nvidia maakt vanaf woensdag de Geforce RTX 2070 kaarten officieel beschikbaar. MSI is een van de eerste AIB’s die nu zijn volledige lijn van gpu’s al bekend heeft gemaakt voor het grote publiek.

Vanaf aanstaande woensdag gaat de Nvidia Geforce RTX 2070 officieel in de verkoop. Dit betekent ook dat de eerste AIB’s (Add-in Boardpartners) nu met de eerste ontwerpen gaan komen van de gpu’s. De meeste fabrikanten zullen al wel direct wat klaar hebben, al moet je voor de groots aangepaste varianten waarschijnlijk nog wat langer wachten – de eerste grafische kaarten van AIB’s voor een nieuwe serie worden meestal nog volledig gebaseerd op het referentieontwerp van Nvidia. MSI heeft in elk geval ook de eerste kaarten gereed voor de verkoop, en opvallend genoeg ook een kaart die sneller zal zijn dan de Founders Edition van Nvidia.

Vier grafische kaarten

Op het moment van schrijven biedt MSI in zijn totaliteit vier grafische kaarten aan in de RTX 2070 serie. Als instapper heeft het bedrijf de MSI Geforce RTX 2070 Aero; zoals met veel instapmodellen heeft de Aero een blower-stijl koeler, waarmee de kaart vooral interessant is voor kleinere kasten. Qua prestaties weet de kaart niemand omver te blazen, de basisklokfrequentie ligt op 1515 MHz, terwijl de maximale klokfrequentie volgens MSI ligt op 1710 MHz. Mogelijk dat GPU Boost 3.0 dit nog wat hoger kan krijgen, al komt de kaart waarschijnlijk al snel aan zijn maximale stroomverbruik.

De tweede kaart in MSI’s line-up is de Armor OC, een kaart die afstapt van de blower-stijl koeler en dit in weet te ruilen voor twee Torx-fans. Niet alleen weet MSI de kaart daardoor beter af te koelen, er is ruimte voor een hogere klokfrequentie: maximaal 1740 MHz. Ook is dit de eerste kaart met RGB-verlichting in de line-up, de Aero mist ook deze functionaliteit. De derde kaart van MSI is de Duke, deze gaat al jaren mee in het gamma. Ook deze kaart heeft geen RGB-verlichting, maar is niet minder ‘stylish’. Ook liggen de klokfrequenties ditmaal weer iets hoger met een maximum van 1755 MHz. Mogelijk dat het komt door de keuze voor drie fans, waar de Armor OC er ‘slechts’ twee heeft.

Gaming Z

Als je gaming in de naam stopt wordt alles natuurlijk plotsklaps sneller… Oh, nee, sorry – dat werkt natuurlijk niet zo. Wel heeft MSI voor de ‘gamer’ een kaart die de beste prestaties af zal gaan leveren. De MSI Geforce RTX 2070 Gaming Z heeft namelijk een maximale klokfrequentie van 1830 MHz, beduidend hoger dan dat van de eerdere kaarten. Ook biedt de Gaming Z als enige ondersteuning voor Zero Frozr, daarmee stoppen de fans van de GPU met draaien als de kaart onder een bepaalde temperatuur komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business