Nieuws

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro officieel onthuld

Op het Huawei-event in Londen zijn zonet de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro bekendgemaakt. Deze smartphones zijn de nieuwe vlaggenschepen van het bedrijf.

Er zijn deze maand al een heleboel smartphones bekendgemaakt, dus ik ga niet te veel woorden vuil maken aan deze inleiding. Bij deze presenteert smartphoneproducent Huawei ons met de nieuwe Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro.

’s Werelds eerste 7nm AI Chipset

Het eerste unieke aspect aan de Huawei Mate 20 (Pro) is de Kirin 980 Dual-NPU SoC. Deze chipset maakt de smartphones sneller en efficiënter dan alle andere modellen en deze set is bovendien uniek aan Huawei en wordt door het bedrijf zelf geproduceerd. Ook worden er hierdoor allerlei nieuwe AI-functies ondersteund zoals AI Composition om nog betere foto’s te kunnen maken. Daarnaast komt de Huawei Mate 20 met 4 GB RAM-geheugen en 128 GB interne opslag. De Mate 20 Pro geeft je dezelfde interne opslag maar heeft een groter RAM-geheugen van 6 GB in totaal.

 

Nieuwe triple camera

Naast de toevoeging van AI Composition voor betere foto’s is de Huawei Mate 20 (Pro) ook uitgerust met een vernieuwde camera. Deze Leica Triple Camera bevat namelijk een ultragroothoeklens en ondersteunt o.a. AI-filmfuncties. Met de groothoeklens kan je adembenemende foto’s van landschappen nemen, maar tegelijk is de camera ook geschikt voor macrofotografie. Je zou zo zelfs vanop 2,5 cm afstand nog steeds een haarscherpe, gefocuste foto kunnen nemen van een voorwerp. Verder kan je met behulp van de AI-bioscoopmodus je videoclips optimaliseren met een enkele tik. Voeg hieraan de native 21:9 foto- en video-opnames aan toe (in vergelijking met de normale 16:9-verhouding) en je vergeet haast dat je een smartphone in je handen hebt.

 

Opladen zoals je nog nooit eerder zag

In tegenstelling tot Apple wil Huawei wel dat zijn gebruikers probleemloos een volledig dag gebruik kunnen maken van de smartphones. De Huawei Mate 20 heeft daarom een zeer krachtige batterij van 4.000 mAh en de Pro voegt hier nog 200 mAh aan toe voor een totaal van 4.200, waarmee deze de krachtigste batterij in de sector is. De batterij gaat niet alleen lang mee, maar kan ook vliegensvlug opgeladen worden door de Huawei Supercharge. Hierdoor heb je na 10 minuten laden al 25% van de batterij terug en na een halfuurtje zit je reeds aan 80%. Verder is ook draadloos opladen mogelijk, maar daar stopt het verhaal nog niet. De Huawei Mate 20 Pro voegt namelijk de gloednieuwe Wireless Reverse Charging toe aan zijn functies. Met deze functie wordt de smartphone zelf een draadloos oplaadstation voor andere Qi-compatibele apparaten. Je hoeft er bovendien niet veel meer voor te doen dan de twee smartphones tegen elkaar te houden en het opladen kan beginnen.

 

Lanceringsdata en prijs

Dus wanneer kan je de nieuwe toestellen aanschaffen en hoe diep moet je hiervoor in de buidel tasten? Kort gezegd, redelijk snel en toch wel diep. Beide toestellen verschijnen 2 november in de winkel in de kleuren Twilight en Black (op de Midnight Blue-versie moet je een weekje langer wachten). De Huawei Mate 20 zal je €799 euro kosten en de Mate 20 Pro voegt daar nog enkele honderden euro’s aan toe en klimt naar een totaalprijs van €999. Het is dus duidelijk dat ook Huawei niet bang is om in aanraking te komen met de grens van €1000 zoals Apple en Samsung hen al voordeden. Of de toestellen hun geld waard zijn, zal je later ook in onze testrubriek kunnen lezen.


Geïnteresseerd in de Huawei Mate 20 Pro? Koop hem bij Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business