Nieuws

Nokia X7 verschijnt volgende week eerst in China

De nieuwe Nokia X7 pakt enkele problemen van zijn voorgangers gericht aan. De Chinese markt mag deze smartphone als eerste uittesten.

Oktober is meestal de maand van het koudere herfstweer, vallende blaadjes en natuurlijk Halloween. Dit jaar kunnen gerust ook zeggen dat oktober de maand is van de smartphonelanceringen. Deze keer krijgt de Chinese markt als eerste te maken met een gloednieuwe smartphone, namelijk de Nokia X7. Vandaag is het toestel officieel aangekondigd en volgende week ligt het al in de winkelrekken van China. Als het toestel uiteindelijk zijn weg naar ons vindt, dan zal dit onder naam 7.1 Plus zijn.

Technische eigenschappen

Aan de buitenkant van de Nokia X7 zien we een scherm van 6,18-inch en een resolutie van 1080p+, wat ook te zien is bij de Nokia 7.1. Door de notch bovenaan het scherm heeft het toestel bovendien een screen-to-bodyverhouding van 86,5%. In die notch vinden we ook de selfiecamera terug van 20 MP. Die wordt vergezeld van een dubbele camera aan de achterzijde, waarvan de hoofdcamera 12 MP met optische beeldstabilisatie bevat en de tweede camera 13 MP. Zoals we wel vaker zien, is de camera uitgerust met enkele AI-functies waaronder AI-beeldherkenning.

Als we wat dieper graven, vinden we een Snapdragon 710 SoC terug, wat erop wijst dat we een smartphone uit de middenklasse voorgeschoteld krijgen. Daarnaast zijn er twee opties op het vlak van RAM-geheugen: 4 GB en 6 GB. De toestellen met 4 GB zullen steeds een interne opslag van 64 GB hebben, waar er bij de toestellen met 6 GB ook de keuze is voor 128 GB. Deze internet opslag is bovendien uit te breiden met een MicroSD-kaart. Qua besturingssysteem draait het toestel op Android 8.1 Oreo, maar Android 9.0 Pie ligt alvast in het vooruitzicht.

Daarnaast voorziet een 3.500 mAh-batterij de Nokia X7 van stroom. Die kan opgeladen worden met een USB-C-kabel en ondersteunt een snellaadfunctie waarmee deze in een halfuurtje reeds voor de helft opgeladen kan worden. Nokia heeft voor deze smartphone ook besloten om de hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm te behouden, waardoor je geen tussenstuk nodig hebt.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals eerder gezegd, mag China als eerste kennismaken met de Nokia X7. Op basis van de specificaties en de prijzen van de andere Nokia-smartphones gokken we dat dit toestel zo’n €400 zal kosten. Wanneer we de smartphone hier (of überhaupt ergens buiten China) kunnen vinden, is momenteel nog niet bekend. Moest je hem toch heel graag willen, kan je altijd op 23 oktober een vlucht naar China boeken, want dan ligt hij daar in de winkelrekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business