Nieuws

De OnePlus 6T lijkt wederom iets duurder te worden dan zijn voorganger

Op 30 oktober heeft OnePlus zijn evenement gepland staan om de OnePlus 6T te gaan onthullen. Er bleven nog vraagtekens over bij de prijzen, al is de kans groot dat deze nu via MySmartPrice zijn gelekt.

In 2014 was het nog mogelijk om voor minder dan 300 euro een OnePlus One aan te schaffen, het goedkoopste model met een ‘Silk White’ achterkant ging over de toonbank voor slechts 269 euro. Tegenwoordig is dat zeker niet meer het geval; met elke nieuwe generatie heeft OnePlus de prijzen van zijn smartphones nog een stapje opgehoogd. De OnePlus 6 brak de magische grens van 600 euro door met een 256 GB-variant, dit lijkt nu niet anders te zijn – wat wel anders is, is dat het basismodel nu verder in prijs stijgt.

Meer en betere hardware

De tijden van de OnePlus One gaan we zeker niet meer terugzien. OnePlus’ toestellen beschikken elk jaar over betere hardware, wat er dus voor zorgt dat elk jaar ook het kostenplaatje door het dak heen schiet. Met de OnePlus 6T is dat geen ander verhaal, zo zal het toestel als een van de eerste smartphones in het Westen beschikken over een in-display vingerafdrukscanner. Volgens MySmartPrice is er echter ook nog een andere reden waarom de prijs van de OnePlus 6T omhoog zou gaan. De doorgaans goed geïnformeerde website geeft aan dat OnePlus afziet van het inbakken van 64 GB interne opslag, en dit met de 6T inruilt voor een basisversie met 128 GB interne opslag. Al jaren heeft het bedrijf varianten met 128 GB interne opslag, al lag de basisversie dan telkens op 64 GB.

Het instapmodel van de OnePlus 6T begint dus bij 128 GB gekoppeld aan 6 GB RAM-geheugen. Dit model zou een adviesprijs meekrijgen van 37.999 Indiase roepies. In vergelijking: de OnePlus 6, die eerder dit jaar op de markt kwam, heeft een adviesprijs van 34.999 Indiase roepies. Dit resulteert in een prijsverschil van 8,6 procent. Daarmee zou het toestel in Europese prijzen – berekend met de basisprijs van 519 euro – 563,63 gaan kosten. Het zou best kunnen dat het de bestaande prijzen van het 128 GB-model hergebruikt worden voor de OnePlus 6T, waardoor het toestel nu voor minimaal 569 euro over de toonbank moet gaan.

Onthulling op 30 oktober

Andere informatie is grotendeels ook al uitgelekt, zo bevat het toestel een 6,4-inch AMOLED-scherm met een Full-HD+ resolutie. Ook is er een Qualcomm Snapdragon 845 SoC aanwezig in het toestel, net zoals bij de OnePlus 6T. Als laatst werd er vrij recent bevestigd dat de 6T met Android 9.0 Pie uit de doos zal komen, al is het nog afwachten hoe de interface eruit zal zien. Ontwikkelaars van OxygenOS hebben namelijk aangegeven een geheel nieuw uiterlijk na te gaan streven. Dit zal eerst beschikbaar komen voor de OnePlus 6T, maar ik schat in dat OnePlus ook andere toestellen nog een upgrade naar de nieuwe interface zal geven.

Daarvoor blijft het echter nog wel even wachten. Op 30 oktober heeft OnePlus een evenement gepland staan om de OnePlus 6T te gaan onthullen. Dat er geen grote verrassingen zichtbaar zullen zijn tijdens de presentatie, dat moge duidelijk zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business