Nieuws

Uitrol Android 9.0 Pie van start voor de Nokia 7 Plus

Android 9.0 Pie kwam in augustus officieel beschikbaar. Inmiddels is het oktober en is het voor Nokia tijd om de eerste update uit te rollen. Het Finse bedrijf begint per direct met de uitrol voor de Nokia 7 Plus.

Android 9.0 Pie kwam in augustus uit de beta-fase, een beta-fase waar Nokia voor het eerst ook onderdeel van was. Sinds Google I/O eerder dit jaar heeft Nokia allerhande beta-updates uitgerold voor de nieuwe versie van het besturingssysteem. Vrij recent kwam daar een einde aan. Ook gaf Juho Servikas, CEO van HMD Global, al aan dat de Nokia 7 Plus nog in oktober Android 9.0 Pie zou gaan ontvangen. Op donderdag heeft Nokia aangegeven dat de Nokia 7 Plus per direct de nieuwste versie van Android zal ontvangen – versies van providers kunnen echter wel wat achter de feiten aan lopen.

Android One

Met de snelle update naar Android 9.0 Pie voldoet Nokia aan de voorwaarden van het Android One-programma waar het toestel onderdeel van is. Het is de eerste grote upgrade die het toestel zal ontvangen, volgend jaar gaat Nokia de tweede grote upgrade voor Android uitrollen – naast dat er minimaal elke drie maanden een beveiligingspatch beschikbaar moet zijn. Een ander voordeel van Android One is het uiterlijk, zo bevat de interface van Android 9.0 Pie vrijwel geen aanpassingen vanuit Nokia. Daardoor kan de gebruiker per vandaag gebruik maken van een interface die vergelijkbaar is met dat van bijvoorbeeld de Google Pixel-smartphones.

[related_article id=”227548″]

Nokia geeft aan dat het als eerste op het Qualcomm Snapdragon 660-platform de update naar Android 9.0 uit heeft kunnen rollen. Waarschijnlijk komt dat door de uitgebreide ondersteuning van Project Treble in Android Pie. Daarmee wordt Android in theorie gescheiden van de drivers die fabrikanten toe moeten voegen – voorheen waren deze twee sterk aan elkaar verbonden, waardoor het langer zou duren om een software-update te ontwikkelen. Alle Nokia smartphones ondersteunen Project Treble, dus het feit dat het Finse bedrijf zonder aanpassingen als eerste de update weet uit te rollen op het Snapdragon 660-platform is geen enorme verrassing.

Digital Wellbeing

Naast het vernieuwde uiterlijk van Android 9.0 Pie komen er ook een heel hoop functies die het gebruik van het besturingssysteem nog verder moet verfijnen. Het gaat dan om onder andere Adaptive Battery waarmee, gelet op het gebruik van je telefoon, berekend kan worden welke apps je wanneer en hoe vaak gebruikt. Op basis daarvan weet Google apps te blokkeren voor het gebruiken van data en stroom op de achtergrond.

Wat voor Google verder enorm belangrijk bleek te zijn, is de inclusie van Digital Wellbeing voor Android 9.0 Pie. Het systeem rondom Digital Wellbeing houdt bij hoe vaak en -lang er apps worden gebruikt. Dit wordt vervolgens in een Pie-grafiek weergegeven. Volgens Google helpt dit gebruikers om apps minder vaak te gebruiken en het digitale welzijn zo te verbeteren. Digital Wellbeing is niet per direct beschikbaar voor de Nokia 7 Plus, maar wordt wel snel uitgerold. Nokia is daarmee naast Google de enige fabrikant die er ondersteuning voor biedt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business