Nieuws

Xiaomi volgt na een half jaar al met de tweede versie van de Black Shark-smartphone

Xiaomi kwam in april nog met de eerste generatie van de Black Shark smartphone, deze serie richt zich volledig op gamers. Kort na de release van de eerste generatie komt het bedrijf dinsdag al met de Black Shark 2 op de proppen.

Op vrijwel elk product hebben fabrikanten de afgelopen jaren wel het woord gaming kunnen plakken, of het nu een stoel is, of een computer. Waar de toevoeging veelal nog van miste, dat waren de smartphones. Een vreemde exclusie, vooral gezien dat smartphones meer en meer gebruikt kunnen worden om te gamen. Zo moet ook Xiaomi hebben gedacht bij de ontwikkeling van de Black Shark smartphone – deze telefoonserie is volledig gericht op gaming. Inmiddels is er een tweede generatie van de Black Shark onderweg, vreemd genoeg al een half jaar na de onthulling van de eerste generatie.

Specificaties

Qua specificaties zal er vrij weinig veranderen voor de nieuwste telg in de Black Shark-familie, er is namelijk nog altijd geen nieuwe Qualcomm Snapdragon SoC in het high-end segment om in de telefoon te kunnen proppen. Net zoals bij de Black Shark, zullen we waarschijnlijk bij de Xiaomi Black Shark 2 een Qualcomm Snapdragon 845 SoC aan boord vinden. Bij de vorige generatie van de Black Shark was er de keuze uit 6- of 8 GB RAM, afhankelijk van de hoeveelheid interne opslag die verkozen werd. Toevallig komt Xiaomi volgende week nog met de Mi Mix 3 met 10 GB RAM, of de Black Shark ook nog een optie krijgt met 10 GB RAM is volledig onbekend.

Een hands-on met de telefoon toont vooral een nieuw design aan de achterkant. In plaats van aluminium lijkt er op de Black Shark 2 meer gebruik te worden gemaakt van glas. Ook lijkt er ditmaal een stuk meer RGB-verlichting aan de telefoon te zijn toegevoegd. Zowel aan beide zijkanten, als in het logo van de Black Shark 2 is er in de video te zien dat er RGB-verlichting aanwezig is. Daarmee gaat Xiaomi mee met een van de grootste trends in de gaming wereld: RGB. Of iedereen daar gecharmeerd van zal zijn, is weer iets heel anders. Overigens was dat met het sterk uitgedrukte design van de eerste generatie Black Shark niet anders.

Meer concurrentie

Natuurlijk is niet enkel Xiaomi actief in het niche-segment van smartphones, zo werken ook Razer en Asus hard aan de weg met eigen gaming smartphones. De drie merken zullen richting het einde van 2018 moeten strijden om een plaatsje in de broekzak van een vervend gamer. Xiaomi heeft in elk geval een timer lopen richting aanstaande dinsdag, op dat moment komen we waarschijnlijk meer te weten over de Black Shark 2.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business