Nieuws

Samsung volgt Microsoft met Galaxy Book 2 als concurrent voor de Surface 6 Pro

Microsoft heeft met de Surface-tablets al jaren een eigen segment gecreëerd. Samsung begon vorig jaar het gevecht tegen Microsoft, en zet dat ook dit jaar verder met de Samsung Galaxy Book 2.

De eerste generatie Samsung Galaxy Book kwam in 2017 op de markt, een concurrent uit de stallen van Samsung voor Microsofts Surface-lineup – of, zo wilt Samsung je in elk geval doen denken. Vorig jaar kwam de Galaxy Book nog met vergelijkbare specificaties, lees: Intel processoren. Dit jaar is dat bij de Galaxy Book 2 niet meer het geval, Samsung heeft namelijk de switch gemaakt naar een welbekende chip van Qualcomm voor de ‘Always Connected’ serie. Of het bedrijf daarmee nog kan concurreren met de Surface lijn is de vraag, helemaal gezien de forse prijs van de tablet.

Om maar te beginnen met de interne specificaties van de tablet. Zoals gezegd heeft Samsung gekozen om dit jaar Intel links te laten liggen, en juist nu voor een chip van Qualcomm te kiezen. Om precies te zijn heeft Samsung gekozen voor de Qualcomm Snapdragon 850 SoC. Deze octa-core SoC bevat achtmaal een Kyro 385 core, vier daarvan zijn gebaseerd op ARM’s Cortex-A75 referentiedesign, waar de overige vier van een minder zwaar kaliber zijn, deze zijn gebaseerd op de ARM Cortex-A55 cores. Opvallend genoeg heeft de tablet verder de beschikking over slechts 4 GB RAM en 128 GB interne opslag. Een optie voor meer opslaggeheugen lijkt niet aanwezig, ook is niet bekend wat voor soort opslag Samsung in de tablet heeft gestoken.

Enkel als 12-inch tablet

Net als met de eerste generatie Galaxy Book gaat het om een 2-in-1 tablet waarbij er een toetsenbord magnetisch gekoppeld kan worden aan de tablet. Waar er voorheen echter een kleinere 10,6-inch variant van de tablet beschikbaar was, lijkt Samsung dit jaar deze variant over te slaan. Enkel een 12-inch variant met een AMOLED-paneel van Samsung in beschikbaar. Het AMOLED-paneel heeft overigens een resolutie van 2140 x 1440P. Waar de Galaxy Book 2 het meeste lijkt op de Surface Pro 6 is met de kickstand aan de achterkant. Daarmee kan de tablet makkelijk in verschillende hoeken gepositioneerd worden.

Verder zal de tablet net als de Surface Pro draaien op Windows 10, al komt deze uit de doos wel standaard met de Windows 10 S-variant. Met een paar klikken is dat echter opgelost, en heeft de gebruiker toegang tot de volledige versie van Windows. Daar kan eenieder gebruik maken van onder andere de meegeleverde pen, want daar weet Samsung zich mee te differentiëren: alle nodige accessoires voor de tablet zijn meegeleverd, zo zal ook het toetsenbord zich in de doos bevinden. Er komt echter wel een stevig prijskaartje mee met deze tablet, 1.000 dollar. Gezien dat de meeste fabrikanten een directe doorrekening maken zou de tablet in Europa ook 1.000 euro gaan kosten. Zou, want de tablet zal nooit in Europa beschikbaar gaan komen – het bedrijf heeft zich al jaren geleden van de markt teruggetrokken na tegenvallende verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business