Nieuws

Sony geeft wederom meer duidelijkheid omtrent planning uitrol Android 9.0 Pie

Sony heeft sinds augustus al een planning staan voor de uitrol van Android 9.0 Pie voor een deel van zijn toestellen. Inmiddels loopt het bedrijf aardig op schema en heeft het een positieve update voor een grote groep gebruikers.

Al in augustus kwam Sony met informatie betreffende de uitrol van Android 9.0 Pie voor zijn toestellen. Toentertijd werd er vastgesteld dat de eerste smartphones vanaf november van dit jaar onderdeel zijn van de uitrol voor high-end smartphones, waarna de midrange toestellen pas ergens in 2019 zouden volgen. Dat laatste blijft nu zo, maar voor de gebruikers van de high-end toestellen die nog geen update hebben ontvangen is er inmiddels meer goed nieuws: Sony zal nog voor november de uitrol van updates gaan starten.

Vorige week werd nog bekend dat Sony al de uitrol van Android 9.0 Pie had gestart voor de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact – dat waren daarmee de eerste twee toestellen in Sony’s gamma die de update naar Android 9.0 Pie ontvingen. Inmiddels is er meer nieuws voor een uitrol die van start gaat op 26 oktober, vanaf dat moment zullen namelijk alle gebruikers van de Sony Xperia XZ1, XZ1 Compact en XZ Premium de upgrade naar het nieuwste besturingssysteem ontvangen. Opvallend genoeg laat de Sony Xperia XZ2 Premium nog wel op zich wachten tot november, volgens Sony begint de uitrol voor het toestel pas op 7 november.

Midrange ‘pas’ in maart 2019…

Mocht je hebben gekozen voor een midrange toestel van Sony, dan zal de wachttijd nog iets verder verlegd worden tot aan maart 2019. Volgens Sony ligt de ontwikkeling van de update voor alle toestellen op schema en moet de update na 4 maart voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Het gaat dan om gebruikers van de Sony Xperia XA2, XA2 Ultra en XA2 Plus. Gezien dat Sony de update van zijn high-end toestellen naar voren heeft getrokken, bestaat er de kans dat ook de midrange toestellen nog wel eerder de update gaan ontvangen – voor nu blijft het nog even afwachten, maar het Japanse bedrijf is in elk geval goed op weg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business