Nieuws

Nieuwe Nokia 8.1 verschijnt plotsklaps op Geekbench, mogelijke opvolger Nokia 8

Je zou bijna gaan denken dat Nokia by HMD Global met een race meedoet om voor het einde van 2018 zo veel als mogelijk toestellen uit te brengen. Ditmaal is mogelijk de Nokia 8.1 uitgelekt via Geekbench.

In 2017 kwam Nokia in augustus met het eerste high-end

toestel onder HMD Global, de Nokia 8. Toen deze op de markt kwam, leek deze al wat verouderd, er was namelijk de keuze gemaakt om voor een 16:9 scherm te gaan. Ook maakte het toestel toentertijd – vooral door de mindere camera’s – niet heel veel kans ten opzichte van andere high-endtoestellen. Het lijkt erop dat Nokia bezig is met een opvolger van de Nokia 8 in de vorm van de Nokia 8.1, een paar weken terug kwam het bedrijf ook nog met een opvolger voor de Nokia 7.1. Een grote verrassing zou het dan ook zeker niet zijn.

Onontdekt pareltje

Wat dat betreft zou het positief zijn als de Nokia 8 een opvolger zou krijgen. Ondanks dat het toestel met zijn forse adviesprijs eerst moeite had te concurreren met andere high-endsmartphones, is dat al niet meer zo. De prijs van het toestel is vlug gedaald en inmiddels kan het toestel dan ook al voor ongeveer 350 tot 400 euro verkregen worden. Voor dat bedrag krijg je een snelle Qualcomm Snapdragon 835 SoC, 4 GB RAM en 64 GB interne opslag. Ook is het lcd-paneel in de Nokia 8 een uitblinker, de kleurwaarden zijn namelijk prima, evenals de maximale helderheid. De opvolger lijkt wel uit ander hout gesneden te zijn, zo doet de informatie bij de benchmarks in ieder geval vermoeden.

https://twitter.com/bang_gogo_/status/1053627732259524609

Om te beginnen met de SoC, deze lijkt te zijn verwisseld te zijn met de Qualcomm Snapdragon 710. De eerste midrange SoC gebakken op het 10nm procedé. Dat levert een energiezuinige chipset op, maar je levert wel degelijk prestaties in. Neowin geeft aan dat de Nokia 8 nog een Single Core score had van 1.911 en een Multi-Core score van 6.436 punten. Dat zijn geen grote verschillen als je het in vergelijking stelt met de 1.841 punten voor Single-Core en 5.807 punten voor het Multi-Core gedeelte van de Nokia 8.1, maar het blijft wel een achteruitgang. Let wel, deze scores zijn (als het al waar blijkt te zijn) waarschijnlijk gebaseerd op een pre-productie exemplaar van de Nokia 8.1. Software kan nog wijzigen, wat kan leiden tot betere scores.

Nog niks over de onthulling…

Het toestel mag dan wel te zien zijn in een Geekbench-score – wat niks uit hoeft te wijzen over of het toestel nu daadwerkelijk bestaat – maar over een mogelijke onthulling is nog niks bekend. Wel lijkt het Finse bedrijf nog druk bezig te zijn om een hoop toestellen voor het einde van het jaar gereed te maken. Of dat een goede zet mag zijn, kan eenieder waarschijnlijk zelf wel besluiten. Het gamma van Nokia wordt er in elk geval niet makkelijker op met elk toestel dat nu op de markt verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business