Nieuws

Misfit Vapor 2 officieel: nu ook een kleiner formaat en ingebouwde gps en NFC

Misfit bracht vorig jaar een van de goedkoopste Wear OS-smartwatches op de markt, in elk geval gelet op de prijzen van het moederconcern Fossil. Met de Misfit Vapor 2 zet het bedrijf dit voort, met een iets hogere prijs.

Vorig jaar kwam Misfit nog met de Vapor-smartwatch op de markt, de eerste smartwatch met een aanraakgevoelig scherm van het bedrijf. Voorheen stond het enkel bekend om de ontwikkeling van activiteiten-trackers, dat is dus niet het enige waar het zich tegenwoordig mee bezighoudt. Dat is overigens geen vreemde stap voor het Amerikaanse bedrijf, het moederbedrijf is namelijk Fossil Group, eigenaar van vrijwel elk bedrijf met Wear OS-smartwatches op de markt. Mogelijk is de Misfit Vapor een succes geweest voor het bedrijf, vooral door de lage instapprijs van 199 euro. Er verschijnt nu namelijk een nieuwe versie op de markt, de Misfit Vapor 2.

De aankondiging was al verwacht, het Amerikaanse Best Buy had de smartwatch namelijk een aantal dagen geleden al ‘per ongeluk’ op de website geplaatst. Vrijwel alle details werden toen al bekend, maar vandaag zijn deze dus ook allemaal bevestigd. Zo is er een Qualcomm Snapdragon Wear 2100 SoC in de smartwatch aanwezig, nog niet de nieuwe Qualcomm Snapdragon Wear 3100. Jammer, want de SoC is inmiddels wel ruim beschikbaar voor fabrikanten, maar grote veranderingen voor de prestaties biedt de nieuwe SoC toch al niet.

Toevoeging van gps en NFC

Gelukkig zijn er ook wat ‘substantiëlere’ veranderingen aan boord van de Misfit Vapor 2. Zo wordt nu eindelijk de vereiste smartphone voor het gebruiken van gps overboord gegooid, daardoor wordt het volgens Misfit mogelijk om zonder smartphone te kunnen sporten. Ook krijgt de smartwatch de beschikking over NFC voor draadloze betalingen – let wel, niet veel banken in de Benelux bieden ondersteuning voor betalen met de smartwatch. Een andere grote verandering voor de smartwatch is te zien bij de beschikbare formaten van het beeldscherm. Er is de keuze uit een diameter van 41 of 46 mm, nog altijd een behoorlijk verschil; maar er is tenminste wel de keuze uit verschillende formaten…

Als dat allemaal interessant en wel klinkt, dan is het binnenkort tijd om naar de winkel te lopen en de Misfit Vapor 2 aan te schaffen. De kans dat de smartwatch naar de Benelux toe gaat komen is groot, net als de kans dat deze exclusief zal zijn aan Coolblue – dat was ook het geval met de eerste generatie. Een adviesprijs voor de Benelux is er niet, maar in Amerika gaat de smartwatch 249,99 dollar kosten. Of dit direct doorgerekend kan worden: waarschijnlijk wel, dus de adviesprijs zal hier ook zo rond de 250 euro zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business