Nieuws

Facebook Messenger 4 zet in op eenvoud

Je hebt misschien al gemerkt dat je Facebook Messenger een flinke update heeft gekregen. Deze keer heeft Facebook sterk ingezet op eenvoud.

Als je recent Facebook Messenger hebt geüpdatet, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat dit niet zomaar een update is. De hele interface van de app (én de browserversie) heeft een nieuw design gekregen. Facebook zelf deelt mee dat het sterk heeft ingezet op eenvoud bij deze nieuwe versie van Messenger.

 

Eenvoudig

Om te beginnen is het aantal tabbladen in Facebook Messenger sterk naar beneden geschroefd. In tegenstelling tot de negen oude tabbladen vind je er nu slechts drie terug: chats, personen en ontdekken. Het hoofdtabblad is nog steeds dat met al je chats, zowel privé- als groepsgesprekken bevinden zich hier. In het personentabblad kan je zien wie van je vrienden er online is en ook hun verhalen bekijken, al blijft deze functie beduidend minder populair dan de verhalen van Instagram en Snapchat. In het ontdektabblad kan je tot slot verbinden met bedrijven om de laatste deals binnen te slepen, Instant Games spelen, het nieuws volgen…

 

Alle kleuren van de regenboog

De update die bij mijn persoonlijke kring het snelst in het oog sprong, was de personalisatie van de gesprekken. Voorheen kon je al bijnamen instellen, chatkleuren aanpassen en een chatemoji instellen. Messenger heeft nu een heleboel nieuwe kleurenopties, waaronder ook het kleurverloop, waarmee je gespreksvensters nu verschillende kleuren tegelijk kunnen hebben. Je kan bijvoorbeeld voor rood-blauw kiezen en als je dan scrolt door een gesprek zal je de kleuren zien veranderen.

Wat is er nog op weg?

Facebook heeft in een blogbericht reeds een tipje van de sluier opgelicht voor toekomstige updates. Zo werkt het bedrijf momenteel aan een donkere modus voor Messenger evenals een nieuwe interface die minder vermoeiend zou zijn voor je ogen. Dus eens je deze nieuwe versie gewoon bent, staat er waarschijnlijk weer een update klaar om gelanceerd te worden.

Facebook geeft alvast een voorproefje van de donkere modus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business