Nieuws

Xiaomi onthult nieuwe Mi Mix 3 smartphone

De nieuwe Mi Mix 3 van Chinese fabrikant Xiaomi is bij deze onthuld. De smartphone bevat o.a. een unieke uitschuifbare camera.

Naast smartphonelanceringen van technologiereuzen zoals Apple ne Nokia zijn er ook Chinese fabrikanten die nieuwe toestellen in petto hebben. Zo pakt Xiaomi vandaag uit met zijn nieuwe smartphone, de Mi Mix 3 met het hoogste screen-to-bodyratio dat je momenteel kan vinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de frontcamera uitschuifbaar te maken, wat ook nog nooit eerder is gedaan.

Het eerste wat opvalt, is duidelijk het gebrek aan een frontcamera. Xiaomi heeft deze namelijk uitschuifbaar gemaakt bij de Mi Mix 3 om het screen-to-bodyratio te verhogen naar wel 93.4%. Het volledige AMOLED-scherm van 6,93 inches heeft verder een verhouding van 19,5:9 en een bijbehorende resolutie van 2340p x 1080p. Dit scherm is dus uitschuifbaar, waardoor de dubbele frontcamera tevoorschijn komt met enerzijds een sensor van 24MP en anderzijds een sensor van 2MP voor dieptezicht. Aan de achterzijde vinden we vervolgens de vingerafdrukscanner terug en wederom een dubbele camera met twee keer 12MP.

Daarnaast vertoont de Mi Mix 3 ook andere kenmeren van een high-endsmartphone. Zo bevat hij een Snapdragon 845 chipset en zijn er varianten met 6, 8 en 10 GB RAM-geheugen. Daarmee wordt het tegelijk de eerste smartphone die de oorden opzoekt van 10 GB RAM. Wat betreft interne opslag is er de keuze tussen modellen met 128 GB en 256 GB. Op het vlak van kleur zijn er eveneens verschillend opties: zwart, jadegroen en blauw. Ook draadloos opladen is ondersteund met de draadloze oplader van 10W.

Prijzen in euro’s zijn nog niet bekend evenals een mogelijke lanceringsdatum, al lijkt het er niet op dat de Mi Mix 3 in 2018 zijn weg tot bij ons zal vinden. Op basis van de prijzen voor de Chinese markt lijkt het er voorlopig op dat het goedkoopste model met 6 GB RAM en 128 GB opslag tussen de €400 en €500 zal kosten en dat het duurste model met 10 GB RAM en 256 GB opslag oploopt tot zo’n €700.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business