Nieuws

Xiaomi Black Shark Helo officieel: eerste gamingsmartphone met 10 GB RAM en Snapdragon 845 SoC

Xiaomi bracht eerder dit jaar al de eerste generatie Black Shark gamingsmartphone uit. Inmiddels is de tweede generatie ook geland met nog meer RAM-geheugen en een licht aangepast design… voor de gamers natuurlijk.

Vorige week werd al bekend dat Xiaomi een nieuwe variant van de Black Shark gamingsmartphone op de markt zouden gaan brengen. Een verrassing aangezien de eerste Black Shark telefoon pas in april was uitgebracht. Waarom het bedrijf toch de beslissing heeft genomen de nieuwe telefoon te onthullen blijft ons onbekend. Met dat uit de weg, de Black Share Helo gamingsmartphone is nu officieel en biedt wel een ander design in vergelijking met de eerste Black Shark smartphone die eerder dit jaar nog verscheen.

Xiaomi heeft in elk geval geen wijzigingen doorgevoerd in de algemene lijst met specificaties, met uitzondering van het RAM-geheugen. Zo is er nog altijd een Qualcomm Snapdragon 845 SoC aanwezig, met ditmaal de keuze uit 6, 8 of 10 GB LPDDR4X RAM-geheugen. Xiaomi heeft nu als eerste een smartphone met 10 GB RAM-geheugen op de markt weten te brengen. Voorheen lag dit bij smartphones nog altijd op maximaal 8 GB LPDDR4X. Overigens is het niet de enige Xiaomi smartphone die op woensdag voor het eerst officieel te zien was met 10 GB RAM-geheugen, de Xiaomi Mi Mix 3 heeft namelijk ook 10 GB RAM-geheugen meegekregen. Om alles van stroom te voorzien is er geopteerd voor een 4.000 mAh batterij.

Niet ‘gewoon’ een smartphone

Als het een gewone smartphone was geweest, dan was het oplijsten van functionaliteit nu wel tot zijn einde gekomen. Dat is echter niet het geval, Xiaomi heeft er werk van gemaakt om de Xiaomi Black Shark Helo tot een echte gamingsmartphone om te toveren. Dat bekent simpelweg dat de telefoon is ondergedompeld in RGB-verlichting voor de zijkanten en de achterkant van het toestel. Ook heeft de Black Shark Helo een verbeterd koelingssysteem, aldus Xiaomi. De fabrikant maakt nu gebruik van twee koperen heatpipes om de warmte van de Qualcomm Snapdragon 845 SoC beter af te kunnen voeren – dat zou moeten leiden tot een SoC die tot wel 12 graden koeler is. Ook heeft het bedrijf de ervaring met beeld bij het gamen weten te verbeteren, de telefoon heeft een upgrade ontvangen van een lcd- naar een 6,01-inch Full-HD+ AMOLED-paneel die ook ondersteuning biedt voor HDR-kleurbereik.

Niet naar Europa

Waar Xiaomi smartphones langzaamaan ook in Europa verkrijgbaar beginnen te worden, geldt dit niet voor de Black Shark gamingsmartphones. Ook de eerste generatie was al niet in Europa te verkrijgen, dit zal echter niet anders zijn met de tweede generatie Black Shark Helo. Het toestel is hoofdzakelijk gericht op de Chinese markt en zal daar beschikbaar komen voor een basisprijs van 3.199 Yuan, ofwel 403,57 euro. Dit is exclusief aankoopbelasting en eventuele prijsopslagen voor verkopen in Europa. Als je 10 GB RAM in je telefoon wilt hebben gaat dit samen met 256 GB interne opslag, en een prijskaartje van 4199 Yuan oftewel 529,72 euro. Als daar nog aankoopbelasting bij opgeteld moet worden, dan wordt het een behoorlijke dure aankoop – als de telefoon überhaupt al bij een webshop in de Benelux gaat verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business