Nieuws

Facebook Verhalen worden muzikaler

Na een nieuwe versie van Messenger krijgen de Facebook Verhalen ook een update. Zo kan je nu allerlei muzikale toetsen toevoegen.

De update van Facebook Messenger is zich intussen verder aan het verspreiden en we krijgen al een andere nieuwigheid op ons bord. Ditmaal gaat het om een update bij de Facebook Verhalen, waardoor ze een muzikaal tintje krijgen.

Vanaf vandaag is het namelijk mogelijk om een liedje toe te voegen wanneer je een foto of video op Facebook Verhalen plaatst. De functie komt bovendien ook naar het nieuwsoverzicht. Maak eenvoudigweg een foto (of video) met de Facebook Camera (of kies er eentje van je camerarol), tik op het stickericoontje en vervolgens op de muzieksticker. Hier kan je dan het geschikte liedje uitzoeken en een sticker toevoegen met daarop de artiest en de titel.

https://www.facebook.com/facebook/videos/1901910520118385/

Ook wordt het binnenkort mogelijk om muziek toe te voegen aan je facebookprofiel. Zo zal je kunnen aangeven naar welk nummer je op dat moment luistert en daarnaast je favoriete liedjes kunnen toevoegen aan het muziekgedeelte van je profiel. Verder kan je ook een nummer vastpinnen bovenaan je profiel, een beetje zoals je op Tinder je “anthem” kan invoegen.

De liedjes op je profiel zullen ook visueel de artiest en het nummer voorstellen. Je vrienden kunnen bijvoorbeeld het nummer op je profiel afspelen, waarbij zij een stuk van het nummer te horen krijgen en een video te zien krijgen waarop foto’s en video’s van het album worden getoond. Via deze weg kunnen zij dan ook het nummer toevoegen aan hun eigen profiel of rechtstreeks naar de facebookpagina van de artiest gaan.

De muziekfunctie voor Facebook Verhalen is dus reeds live, maar een mogelijke datum voor de muziekfuncties op de profielen is er nog niet. Gezien de informatie die Facebook reeds heeft gegeven over deze functies lijkt het er wel op dat deze update geen al te stille toekomstmuziek is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business