Nieuws

OnePlus wil als een van de eerste smartphonefabrikanten 5G implementeren

5G lijkt soms nog een techniek die pas over jaren in werking gaat treden. Niets is echter minder waar: smartphonefabrikanten, zoals OnePlus en chipfabrikant Qualcomm, realiseren zich zeer goed dat de techniek veel sneller opkomt.

In een zoektocht naar innovatie proberen bedrijven steeds sneller nieuwe functies te implementeren nadat deze op de markt verschijnen. OnePlus is juist een van de merken die zich daar graag mee bezighoudt, zo zal het binnenkort als een van de eerste Westerse merken een vingerafdrukscanner in het scherm plaatsen. Het gaat echter niet enkel om dat soort ‘praktische’ functies, het Chinese bedrijf wil namelijk ook voorlopen wat betreft connectiviteit. De volgende (grote) sprong in connectiviteit is de introductie van 5G en wat OnePlus betreft kan het allemaal maar niet snel genoeg komen.

Tijdens de 4G/5G Summit van Qualcomm in Hong Kong maakte de CEO van OnePlus, Carl Pei, bekend dat het bedrijf hard aan het werk is aan de implementatie van de volgende generatie van het mobiele internet. Pei gaf tijdens Qualcomms Summit aan dat het bedrijf sinds 2016 nauw samenwerkt met Qualcomm om de techniek gereed te maken. Het mag geen verrassing zijn dat Pei deze onthulling doet tijdens Qualcomms evenement, de chipfabrikant levert al jaren modems aan OnePlus. Elke smartphone die OnePlus heeft geproduceerd, kwam geleverd met Qualcomm SoC’s evenals Qualcomm modems. Om volgend jaar 5G op zijn telefoons aan te bieden, zal er waarschijnlijk gebruik worden gemaakt van de X50 modem die nu beschikbaar is voor 5G netwerken.

OnePlus heeft de techniek al klaar

Als we de CEO van OnePlus op zijn blote ogen mogen geloven, dan staat de techniek al klaar om volgend jaar op de markt te gaan brengen. In augustus zou er ook al een test zijn geweest met 5G op hardware van OnePlus op de testlocatie van Qualcomm in San Diego – deze bleek positief: de smartphonefabrikant wist succesvol een 5G-verbinding op te zetten. Pei gaf verder nog aan dat het als (een van de) eerste wil zijn met het uitbrengen van een smartphone met ondersteuning voor 5G-netwerken. Xiaomi heeft in elk geval ambities om al in het eerste kwartaal de Mi Mix 3 van 5G te voorzien. Dat zou voor OnePlus niet zo goed uitwerken aangezien het bedrijf vaak pas aan het einde van het tweede kwartaal zijn vlaggenschip op de markt brengt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business