Nieuws

Snapchat voor desktops, oftewel Snap Camera

Voortaan bevinden je favoriete Snapchat-filters zich niet alleen meer op je smartphone. Met Snap Camera kan je ze ook op je pc gebruiken.

Vanaf nu (en dan bedoelen we dat heel letterlijk) kan je gebruik maken van je favoriete Snapchat-filters op je desktop of laptop met Snap Camera. Dat is in feite reeds de essentie van het programma, het zorgt ervoor dat applicaties zoals YouTube, Skype en Twitch ondersteuning bevatten voor de bekende filters van de smartphoneapp. Dit wil zeggen dat Snap, het moederbedrijf van de app, er meteen voor heeft gekozen om de filters online te brengen en er geen offlinefase is van dit project.

Het bedrijft deelt verder mee dat er momenteel 250.000 filters zijn verstuurd naar Lens Studio, zijn tool waarmee ontwikkelaars zelf filters kunnen ontwerpen. In totaal zijn die filters bovendien zo’n 15 miljard keer bekeken. En het zijn net deze filters die allemaal (en dan ook echt allemaal) gebruikt kunnen worden met Snap Camera. Zo kan je in het wilde weg scrollen tot je iets leuks vindt, filters zoeken met sleutelwoorden en favoriete filters aanduiden zodat je ze meteen kan terugvinden. Snap ziet deze software dan ook als een nieuwe, effectieve manier en unieke kans om deze filters aan de man te brengen.

Daar stopt het bovendien niet. Snap heeft namelijk ook een hele hoop nieuwe filters toegevoegd in het kader van de samenwerking met gamestreamingplatform Twitch. Het bedrijf heeft namelijk een afzonderlijke integratie voor Twitch ontworpen. Streamers kunnen met de software bijvoorbeeld speciale filters van hun favoriete games toepassen en met behulp van sneltoetsen makkelijk wisselen van filter. Kijkers kunnen bovendien deze filters ook verkrijgen wanneer zij de bijbehorende QR-code (of zoals Snap het ook wel noemt, Snapcode) in beeld scannen met hun smartphone. Voorbeelden van games waarvoor er filters zijn ontworpen, zijn League of Legends, Overwatch en World of Warcraft.

Tot slot kan heel de wereld reeds meegenieten van deze filters op de desktop. Zowel Windows- als Apple-gebruikers moeten momenteel niet veel meer doen dan naar deze website surfen om de software te downloaden. Hierna moet je alleen nog de app selecteren als camera-output en elk programma dat je camera opent, zou dan de filters moeten ondersteunen. Ook is het handig dat je geen Snapchat-account nodig hebt (of er eentje moet aanmaken) om Snap Camera te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business