Nieuws

OnePlus 6T bijna officieel: alle specificaties liggen inmiddels op straat

De OnePlus 6T zal op maandag 29 oktober officieel gelanceerd worden in New York. Wachten op de onthulling is echter niet nodig, via Twitter zijn alle specificaties van het toestel namelijk al uitgelekt.

OnePlus heeft het met smartphones altijd moeilijk om de informatie binnenboord te houden. Elke generatie smartphone lekt voor de onthulling al meermaals uit, dat is dan ook niet anders met de OnePlus 6T die vanavond zal verschijnen. Afgelopen weekend werd alles wat eerder al was gelekt door de bekende Twitteraar Ishan Agarwal nogmaals bevestigd. Agarwal toont op Twitter afbeeldingen van de officiële pagina met specificaties – al blijft het altijd nog even wachten op de laatste toevoegingen die niet altijd op de pagina met specificaties staan, zoals de software.

Om te beginnen met het minst verrassende onderdeel van de telefoon, de SoC (System on a Chip). Ook ditmaal heeft OnePlus er weer voor gekozen om de vertrouwde Qualcomm Snapdragon 845 SoC in de telefoon de proppen. De basisversie van de OnePlus 6T lijkt verder 128 GB interne opslag tezamen met 8 GB RAM-geheugen mee te krijgen. Om verder te gaan met de batterij, deze is vanaf de OnePlus 6 weer een stukje gegroeid naar een capaciteit van 3.700 mAh, al ligt de typische capaciteit volgens gelekte foto’s op 3.610 mAh – een ‘fenomeen’ dat fabrikanten vaker uithalen met de capaciteit van de batterijen.

Groter scherm

OnePlus Duitsland gaf op vrijdag via Twitter al de voorzet – het is nu officieel dat de OnePlus 6T een 6,4-inch AMOLED-paneel bevat met een 1080x2340P resolutie. Zou je dat omrekenen dan kom je uit op een beeldverhouding van 19,5:9. Het meest opvallende aan het scherm in eerste opzicht is dat de notch een heel stuk gekrompen is, in de notch bevindt zich de 20 MP-selfiecamera met een f/1.7 diafragma, dat zou moeten betekenen dat de camera opvallend veel licht zou moeten kunnen opvangen. Wat verder belangrijk is aan het scherm, dat is natuurlijk de vingerafdrukscanner die erin zit, waarschijnlijk dezelfde sensor die zusterbedrijven OPPO en Vivo in hun smartphones gebruiken.

Om nog terug te komen op het aspect van de camera’s van het toestel – het blijft natuurlijk niet bij een selfiecamera. Aan de achterkant zijn er twee camera’s terug te vinden, om te beginnen met een 16 MP-camera, deze zal waarschijnlijk dienstdoen als de hoofdsensor, als tweede sensor zit er een 20 MP-variant in. Het valt op dat alle sensoren op de telefoon, van de selfiecamera tot aan de camera’s aan de achterkant, een f/1.7 diafragma hebben. Of de selfiecamera gebruikmaakt van dezelfde 20 MP-sensor die zich ook aan de achterkant schuilhoudt, dat is niet bekend.

Beschikbaarheid en prijzen

De onthulling zal vanavond plaatsvinden in New York. Het toestel is vervolgens nog niet direct te bestellen, pas vanaf 6 november is de OnePlus 6T via onder andere OnePlus en in de Benelux ook Belsimpel te bestellen. Prijzen van het toestel zijn tot dusverre nogal warrig, al wordt er verwacht dat de vermoedelijke basisvariant met 128 GB interne opslag en 8 GB RAM-geheugen zo tegen de 570 euro gaat kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business