Nieuws

Koreaanse horlogemaker klaagt Samsung aan voor gebruiken Galaxy Watch merknaam

Samsung heeft een rechtszaak aan zijn broek hangen over het gebruiken van de Samsung Galaxy Watch merknaam. Het is afwachten of het Koreaanse Orient Samsung af weet te dwingen om te stoppen met het gebruik van de Galaxy Watch merknaam.

Voor het eerst in de geschiedenis van smartwatches voor Samsung besloot het bedrijf dit jaar weg te doen met de ‘Gear’ merknaam en de lijn van smartwatches qua naamgeving meer in lijn te brengen met die van de smartphones. Zo kreeg de smartwatch die Samsung eerder dit jaar op de markt heeft gebracht de Galaxy Watch merknaam mee. Verrassend genoeg is de Koreaanse horlogemaker Orient het hier niet mee eens, zo blijkt uit een rapport van LetsGoDigital.

Beeld: LetsGoDigital / De twee Koreaanse bedrijven (of vijanden) bevinden zich haast op ‘loopafstand’ van elkaar.

Orient zou inmiddels een stap hebben gezet naar de rechter om Samsung te laten verbieden om de Galaxy Watch merknaam te gebruiken. Dit meldde PhoneArena, volgens de website zou Orient bij de Central District Court in Seoul de aanvraag hebben ingediend. Dit zou zijn gebeurd rond 12 oktober, dat is een van de redenen waarom de patentaanvragen van Samsung momenteel nog in behandeling zijn. Samsung had namelijk in mei en juni respectievelijk patentaanvragen ingediend voor de namen: “Galaxy Watch” en “Samsung Galaxy Watch”. Toen Samsung in augustus de smartwatch op de markt had gezet volgde Orient snel met het indienen van een aanvraag voor de handelsnaam “Galaxy Watch”, deze aanvraag is momenteel nog in onderzoek – net als de aanvraag van Samsung.

Aanval op Samsung

Wat zeer opvallend is, is dat een onderneming die mogelijk geallieerd is aan Orient, Orient Bio Inc., de aanval lijkt te openen op Samsung. In oktober diende het bedrijf tweemaal een aanvraag voor de handelsnamen “Galaxy AI Watch” en “Galaxy Smart Watch” bij het Koreaanse patentagentschap KIPO in. Om terug te komen op Orient en Orient Bio Inc., het zijn twee losstaande ondernemingen, al is de kans zeer groot dat het in werkelijkheid gaat om twee dezelfde of vergelijkbare bedrijven met een verschillende bedrijfsnaam.

Beeld: LetsGoDigital / Het is duidelijk dat Samsung behoorlijk tegengewerkt wordt in het verloop van de aanvraag van zijn patent.

Hoe de strijd tussen de twee bedrijven uit gaat pakken is nog volledig onbekend. Samsung heeft, eerder dan Orient dit heeft gedaan, in mei al een aanvraag ingediend voor de “Galaxy Watch” merknaam. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Samsung ook daadwerkelijk mag beschikken over de merknaam – de rechter zou namelijk van oordeel kunnen zijn dat de twee merknamen te veel met elkaar van doen hebben. Ook heeft Orient nu wel de aanvragen staan om de merknaam Galaxy Watch te verkrijgen. Of het bedrijf daarmee ook zo ver weet te komen dat de verkopen van de Samsung Galaxy Watch moeten stoppen, dat blijft afwachten. Voor nu is het in ieder geval een interessante strijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business