Nieuws

Nokia 6.1 ontvangt inmiddels de update naar Android 9.0 Pie

Android 9.0 Pie mag dan al een paar maanden uit zijn, veel toestellen die de update hebben ontvangen, zijn er nog altijd niet. Nokia stuurt vanaf dinsdag de update naar Android 9.0 Pie eruit naar de Nokia 6.1, zo vlak voor het einde van oktober.

In februari kwam Nokia met een opvolger van de succesvolle Nokia 6 uit 2017, het eerste jaar waarin HMD Global onder de Nokia merknaam Android smartphones begon te produceren. Toentertijd kwam het toestel nog met Android 8.1.0 Oreo uit de doos – geen verrassing, want Android 9.0 Pie bestond toen gewoon nog niet. Wat het toestel verder speciaal maakt, is dat het binnen Googles Android One programma valt, net als vrijwel alle andere smartphones die het bedrijf in 2018 op de markt heeft gebracht.

Dat het toestel op het moment van schrijven de update naar Android 9.0 Pie ontvangt, mag niet als een verrassing aankomen. Begin oktober maakte het Finse bedrijf al bekend welke toestellen er nog in oktober de update naar Android 9.0 Pie zullen ontvangen. Om precies te zijn gaat het om de Nokia 6.1 en 6.1 Plus, al is het laatste toestel nog niet in de Benelux te verkrijgen. Opvallend is dat Nokia de 6.1 dit jaar al dusdanig snel de update ontvangen naar de nieuwste versie van Android.

Android One en Android 9.0 Pie

Het Android One programma, mocht je daar nog niet bekend mee zijn, staat voor enerzijds een schone versie van Android zonder toevoegingen van de fabrikant. Dat de toevoegingen vanuit Nokia dus vrij minimaal zijn – Nokia voegt enkel een eigen camera-applicatie toe – zorgt in combinatie met Project Treble ervoor dat de update snel uitgerold kan worden. Ook staat het Android One programma voor minimaal drie jaar aan updates voor de beveiligingspatches, net als twee jaar aan versie upgrades. De Nokia 6.1 ontvangt nu dus zijn eerste grote upgrade, gevolgd door een tweede grote upgrade in 2019.

Wanneer de update voor iedereen in de Benelux beschikbaar zal komen, is nog niet bekend. De update zou in Duitsland al voor iedereen beschikbaar zijn. Iets verder over de grens lijkt HMD Global een andere aanpak te hebben – de update wordt namelijk gefaseerd uitgerold. Zo kunnen eventuele fouten uit de update gehaald worden voordat deze bij alle gebruikers terecht zal komen. Als je de update eenmaal ontvangen hebt, is het genieten van een vernieuwde manier van navigeren, evenals veel wijzigingen aan het uiterlijk. Vooral het notificatiepaneel en het instellingenmenu hebben grote veranderingen ondergaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business