Nieuws

Honor 8X midrangesmartphone daalt neer in België

Voor bepaalde Chinese smartphonemerken is het moeilijk de (spreekwoordelijke) Chinese muur over te steken. De Honor 8X is hier nu in geslaagd.

Als je mensen hier zou vragen wat het eerste Chinese smartphonemerk is dat in hun hoofd opkomt, dan zal het antwoord waarschijnlijk Huawei zijn. De smartphones van Huawei zijn intussen wereldwijd verspreid en hebben ook hier sterk aan populariteit gewonnen. Er zijn daarnaast ook andere Chinese producenten die zeer degelijke (en betaalbare) toestellen op de markt brengen. Deze vinden vaak hun weg niet tot in onze contreien, maar die uitspraak is niet meer van toepassing op de Honor 8X, die sinds gisteren ook hier verkrijgbaar is. Wij zetten even de belangrijkste eigenschappen op een rijtje.

De buitenkant

Aan de buitenkant zien we een verbazingwekkende screen-to-bodyverhouding van 91% en een scherm van 6,5-inch met – je raadt het vast al – een notch. De beeldverhouding die daarbij aansluit, is 19,5:9 en het scherm heeft een resolutie van 1080p x 2340p. Ook is de Honor 8X de eerste smartphone ooit met een nieuwe functie die de blauwlichtstraling beperkt tot het absolute minimum. Aan de achterzijde vinden we verder twee AI-camera’s terug van respectievelijk 20 MP en 2MP, aan de voorzijde is dit een enkele camera van 16 MP, die o.a. gezichtsherkenning ondersteunt. Met behulp van de AI optimaliseert de 8X zelf de camera-instellingen en verbetert hij de fotokwaliteit op basis van wat er op beeld is vastgelegd. Ook is er een nieuwe nachtmodus, waardoor de foto’s er alsnog goed uitzien zelfs bij slechte belichting. Tot slot is er nog een vingerafdrukscanner aanwezig aan de achterzijde van het toestel.

De binnenkant

Als we verder gaan kijken, dan vinden we binnen een octa-core Kirin 710-chipset terug. We hebben dus te maken met een heel degelijke middenklasser. Daarnaast is er een Mali G51 GPU aanwezig die GPU-turbo ondersteunt, waardoor de prestaties een extra boost krijgen. Op het vlak van interne opslag heeft de Honor 8X een mooie 64 of 128 GB die verder uitgebreid kan worden met een microSD-kaart tot 400 GB. Ook het RAM-geheugen stelt niet teleur met een heel degelijke 6 GB. De batterij van 3.750 mAh zou er samen met de energiebesparende technologie voor moeten zorgen dat je het toestel overdag niet aan de oplader moet hangen. Dit alles wordt vergezeld van het Android 8.1 Oreo besturingssysteem. Tot slot zijn er ook AI-functies aanwezig om je telefoongesprekken zo aangenaam mogelijk te maken. Zo past de Honor 8X de spraakkwaliteit aan op basis van je huidige omgeving en de signaalsterkte. Bellen in winderige omstandigheden of op een volgepropte schoolbus zou hierdoor geen enkel probleem meer mogen zijn.

Prijs en beschikbaarheid

Aan dit alles hangt een enorm betaalbaar prijskaartje van 299,90 euro. Vanaf vandaag is het toestel verkrijgbaar bij Coolblue, Vanden Borre, Fnac, Excellent en Selection. Als je nog zou twijfelen, dan raden we je aan om te wachten op onze review van de Honor 8X die je in de loop van november zal zien verschijnen op TechPulse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business