Nieuws

OnePlus 6T ontvangt direct na lancering update naar OxygenOS 9.0.4

OnePlus heeft eerder deze week de OnePlus 6T uitgebracht, een toestel dat vanaf 6 november aan te schaffen is. De eerste grotere update voor de OnePlus 6T, OxygenOS 9.0.4, is inmiddels ook al weer uitgelekt.

Na maanden van wachten, kwam OnePlus afgelopen maandag dan ook eindelijk met de lancering van de OnePlus 6T. Veel vernieuwingen waren niet meer terug te vinden, het toestel was immers al dusdanig veel gelekt dat er nog weinig nieuws te vertellen was. Natuurlijk draait het toestel van OnePlus uit de doos op Android 9.0 Pie – zoals al bekend was geworden via de CEO van OnePlus, Pete Lau. Bovenop Android heeft OnePlus een eigen softwareschil die, naar mijn mening, vooral gewoon verbeteringen brengt, OxygenOS.

Vanaf Android 9.0 heeft OnePlus besloten OxygenOS mee te laten groeien met de versies van Android. In de basis draait bovenop Android 9.0 Pie dus OxygenOS 9.0. In een update die nu al uit lijkt te rollen voor het toestel wordt het versienummer opgeschroefd naar OxygenOS 9.0.4. Mogelijk staat de update direct klaar zodra het toestel beschikbaar komt op 6 november – op het forum van OnePlus is er vooralsnog ook niks terug te vinden over de update. Het zal zeer zeker niet de eerste keer zijn dat een smartphone nog voor de officiële beschikbaarheid een update ontvangt. Dit wordt vaak gevoed door reviewers die het toestel dagelijks gebruiken en tegen kleinigheden aan lopen.

Beveiligingspatch november OxygenOS 9.0.4

In plaats van dat de update via het forum officieel onthuld is, is de update via het Italiaanse HDBlog uitgelekt. In de screenshots die de website heeft geplaatst is duidelijk te zien dat het niet gaat om een aantal kleinere aanpassingen – OnePlus heeft echt nog wel wat grotere aanpassingen uitgebracht voor de nieuwste versie van OxygenOS. Om maar te beginnen met de beveiligingspatch voor november, de patch is nu al voor november beschikbaar – de Chinese smartphonefabrikant loopt zelfs voor… op Google. Verder heeft OnePlus Screen Unlock met de in-display vingerafdrukscanner geoptimaliseerd, aldus de release notes. Ook de standaard snelheidsverbeteringen, oplossingen voor bugs en verbeteringen voor het energieverbruik zijn aanwezig.

De update lijkt opvallend veel op de update die de OnePlus 6 inmiddels ook ontvangt in het Open Beta-kanaal. Onderdelen die in Open Beta 6 aanwezig zijn maar missen uit de release notes voor OxygenOS 9.0.4 zijn naar alle waarschijnlijkheid al in eerdere updates aan bod gekomen. Zo beschikt de OnePlus 6T al direct over de nieuwe ‘Navigation gestures’, zonder dat daar nog een update voor nodig is. Wanneer de update naar OxygenOS 9.0.4 voor alle gebruikers van de OnePlus 6T beschikbaar is, en of OnePlus de update nog officieel aan zal kondigen, is alleszins nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business