Nieuws

WatchOS 5.1-update stilgezet na ernstige problemen met Apple Watch Series 4

Afgelopen dinsdag kondigde Apple nog aan te beginnen met de uitrol van WatchOS 5.1, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor smartwatches. Dit lijkt niet te gaan zonder problemen voor de Apple Watch Series 4.

In september kwam Apple met inmiddels de vierde serie van de welbekende Apple Watch – mogelijk dat Apple een van de weinige fabrikanten is die er daadwerkelijk succes mee boekt. Tegelijkertijd met de komst van de Apple Watch Series 4 bracht het Amerikaanse bedrijf de nieuwste versie van WatchOS uit, de vijfde versie. Dinsdag kwam daar een vervolg op met versie 5.1 van WatchOS, helaas lijkt dat voor de kersverse smartwatch niet zonder problemen te zijn – zo blijkt uit diverse meldingen op Reddit en ook de stappen die Apple nu heeft ondernomen om de update per direct terug te trekken.

Zoals gezegd verschenen er via Twitter maar ook vooral Reddit verschillende meldingen van gebruikers die niet, op zijn zachts gezegd, tevreden waren met de update naar WatchOS 5.1. Volgens de meldingen die zijn verschenen wil de Apple Watch Series 4 na de update niet meer opstarten – de smartwatch blijft hangen bij het opstarten, waarmee hij dus volledig onbruikbaar wordt. Wat de oorzaak is van de (grootste) problemen die het heeft veroorzaakt, is nog niet bekend, Apple heeft naast het terugtrekken van de update ook nog niet officieel gereageerd. Het zou overigens geen problemen moeten opleveren voor andere versies van de Apple Watch, de verschenen berichten treffen enkel de vierde generatie.

Relatief kleine update

Het is juist opvallend dat met deze update zulke problemen ontstaan. Het gaat om een relatief kleine update die niet veel toevoegingen brengt. Apple maakt een vermelding van bugfixes – zonder, natuurlijk, in te gaan op wat er nu precies opgelost zou moeten zijn. Naast de bugfixes is er ook een belangrijke functie toegevoegd, zo kan de smartwatch contact opnemen met de hulpdiensten als je na een minuut na een harde val nog niet hebt bewogen. Of deze functie ook gaat werken in Nederland of België, gezien het verschil in taal, is niet bekend. Voor nu blijft het toch ook afwachten op een reactie van Apple betreffende de fouten die zijn ontstaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business