Nieuws

Falcon Heavy met Tesla Roadster zou al voorbij Mars zijn

In februari werd de Falcon Heavy raket in de ruimte gelanceerd. Aan boord bevond zich o.a. een Tesla Roadster met daarin de astronautenpop Starman.

Februari, de maand waarin koppels Valentijn vieren en de singles al dan niet wanhopig op jacht gaan naar een date. Voor Elon Musk had februari van dit jaar een andere bijklank. Toen werd namelijk de Falcon Heavy raket gelanceerd vanuit Cape Canaveral in Florida. Aan boord van dat ruimtetuig bevonden zich de astronautenpop Starman en een Tesla Roadster. De raket zou intussen de rode planeet Mars voorbijgevlogen zijn en zet haar vlucht lustig voort.

Waarom?

Als je je (terecht) zou afvragen waarom een Tesla Roadster en de Starman aan boord zijn van een onbemande testraket, dan volgen hier nu de antwoorden. De Starman draagt namelijk een ruimtepak van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf achter dit project, en verzamelt op die manier gegevens over de werking van het pak in de Falcon Heavy. Waarom die pop in een Tesla Roadster zit, is dan weer een heel ander verhaal. Gewoonlijk worden er metalen of stenen blokken in een raket geladen bij testvluchten, maar Tesla en SpaceX CEO Elon Musk had daar het volgende over te zeggen: “Dat leek me extreem saai. Natuurlijk, alles wat saai is, is verschrikkelijk, en vooral bedrijven, dus hebben we iets ongebruikelijk meegestuurd, iets wat emoties opwekte.” En dat “iets” is dus een Tesla Roadster geworden.

Het valt niet te betwisten dat zo’n wagen meer nut heeft op aardse wegen, maar niets lijkt te ontsnappen aan de willekeur van Elon Musk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business