Nieuws

Google komt pas in december met een oplossing voor problemen geheugenbeheer Google Pixel 3 en 3 XL

Google Pixel-toestellen komen niet altijd met software uit de doos die vrijwel foutloos is – iets wat onmogelijk is met software. De Google Pixel 3 en 3 XL hebben echter wel wat grote problemen met het geheugenbeheer.

In oktober lanceerde Google de nieuwste toestellen in de Pixel-lineup, het gaat om de Google Pixel 3 en 3 XL. Om het geheugen even op te frissen, de Google Pixel 3 XL heeft een notch die je niet kan missen, waar de kleinere Pixel 3 juist geen notch heeft, maar ‘normale’ schermranden. Zoals veel toestellen, hebben ook de smartphones van Google in de eerste dagen en weken last van een paar kleine softwarematige bugs, al kan er worden gezegd dat de Pixel 3 en 3 XL al sinds de onthulling last hebben van de manier waarop Googles geheugenbeheer met regelmaat applicaties sluit op de achtergrond, zonder daar een echte reden voor te hebben.

Geheugenbeheer plaagt niet alleen Google, veel andere smartphonefabrikanten spelen al jaren met de manier waarop er omgegaan moet worden met het sluiten van applicaties. Uit verschillende tweets blijkt echter dat Google een te strikte limiet heeft gesteld, waardoor applicaties relatief snel gesloten worden. Zo wordt er op Twitter vermeld dat bij het nemen van een foto de muziek- of podcastapplicatie die nog op de achtergrond draait, al wordt gesloten. Een bericht op 9to5Google wijst erop dat Google wel bezig is met een oplossing komt voor de problemen, maar vooralsnog ziet het ernaar uit dat ook na de november-update er niks is opgelost. Google zou aan 9to5Google hebben vermeld dat er binnen een paar weken een oplossing gaat komen voor het vroegtijdig sluiten van applicaties, de oplossing zou dan met de december-update uitgerold worden.

Vreemde besluiten

Dat Android vroegtijdig applicaties afsluit, komt door een besluit genomen door Google voor de Google Pixel 3 en 3 XL. Maar, waarom zou Google eigenlijk zo vroeg applicaties willen laten sluiten? Het toestel bevat 4 GB RAM-geheugen, en alhoewel dat dan mogelijk geen enorme hoeveelheid mag zijn, het zou voldoende moeten zijn om een Android-toestel in 2018 draaiende te houden. In het geval van de Pixel-toestellen lijkt de camera echter dusdanig veel RAM-geheugen te gebruiken dat er snel tegen het limiet aangelopen kan worden – en applicaties dus sluiten. Voor de oplossing zal Google waarschijnlijk de limiet verder moeten ophogen, of de camera-applicatie moet minder geheugen gaan gebruiken.

Om nog even terug te komen op de november-update die recentelijk is begonnen met uitrollen, deze heeft wel een kleine bug opgelost. Zo tonen de Google Pixel 3 en 3 XL nu de juiste informatie bij het gebruik van draadloze opladers, bij het gebruik van een ‘standaard’ Qi-compatible draadloze oplader toont Google “Charging slowly’, waar met bijvoorbeeld de Google Pixel Stand ‘Charging Rapidly’ wordt weergegeven. Er zit ook daadwerkelijk een verschil tussen een ‘standaard’ Qi-lader en de Pixel Stand, de Pixel Stand kan namelijk met 10W laden, de standaard lader met slechts 5W.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business