Nieuws

Gboard geeft nu suggesties voor emoji’s en GIFs

Gebruikers van het Gboard van Google krijgen voortaan een duwtje in de rug wanneer zij een GIF, emoji of sticker willen versturen.

Een lachende emoji of sticker sturen in de plaats van “hahaha” te typen, is iets wat je regelmatig ziet op sociale media. Ook een GIF versturen, kan al snel een uitleg van enkele zinnen vervangen. Het virtuele toetsenbord van Google, Gboard, ondersteunde al de mogelijkheid om te zoeken naar emoji’s, stickers en GIFs zodat je die meteen kan versturen. Door middel van artificiële intelligentie wordt dit proces nu nog makkelijker.

Gboard zal er met de nieuwste update namelijk voor zorgen dat er automatisch suggesties voor emoji’s, stickers en GIFs verschijnen op basis van de context van het gesprek. Deze functie is bovendien vandaag al beschikbaar voor de gebruikers van de Engelse versie van Android. Er zijn ook reeds plannen om deze functie verder uit te breiden naar andere talen in het aanbod van Google. Over de ondersteuning door iOS blijft het echter stil, dus wanneer (en of) Apple-gebruikers deze nieuwe functie zullen verkrijgen, is nog onbekend.

Hoe werkt het?

Aangezien het hele zoekproces naar de gepaste emoji’s, stickers en GIFs automatisch gebeurt met behulp van AI, hoef je zelf eigenlijk niets te doen om de functie te gebruiken. Als je aan het typen bent, zal het Gboard op basis van je tekst suggesties aangeven door linksboven in het toetsenbord een icoontje te laten verschijnen. Tik hierop om te zien welke emoji’s, stickers en GIFs volgens de AI passen bij wat je getypt hebt en vervolgens kan je een van de opties toevoegen aan je bericht.

Onderstaande GIF laat je tot slot zien hoe dit proces in de praktijk in zijn werk gaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business