Nieuws

Samsung Galaxy S10 krijgt mogelijk een Infinity O-notch en kleinere schermranden

Samsung is al druk bezig met het voorbereiden van de Galaxy S10, zo mag wel verwacht worden. Via onder andere Evan Blass en IceUniverse is nu meer informatie naar buiten gekomen over specificaties van het toestel.

De opkomst van notches kan gezien worden als het begin van een nieuw tijdperk, het begin van de verdwijning van de enorme schermranden. Alhoewel er nog altijd fabrikanten zijn die een notch toevoegen om een notch te hebben – ja, ik kijk naar jou, Xiaomi – biedt het in de meeste gevallen toch echt wel een meerwaarde. Samsung kon tot de Galaxy S9 nog altijd zijn schermranden verkleinen zonder het toepassen van een notch, al ziet het ernaar uit dat we in toestellen van de smartphonefabrikant vanaf 2019 ook notches terug gaan vinden, zo werd al bekend tijdens Samsungs Developer Conference vorige week. Nieuwe geruchten spreken over de notch die we in de Samsung Galaxy S10 terug gaan zien.

In augustus liet IceUniverse, een twitteraar die al vaker juiste informatie heeft gelekt, al zien welke technieken voor notches we gaan zien in 2019. Onderdeel daarvan is de notch die enkel bestaat uit een rondje uit het scherm om de camera in te herbergen. Een andere vertrouwde lekker heeft deze informatie nu via Twitter bevestigd, het gaat om Evan Blass (@EVLeaks). In zijn tweet spreekt hij onder andere over de speciale notch, waarvan hij de gok neemt dat het om de Infinity O-notch gaat. Tijdens de Developer Conference in San Francisco liet Samsung de vier notches zien die het naar telefoons gaat brengen; opvallend genoeg lijkt de Infinity O-notch niet in het midden te zitten, maar is deze juist aan de linkerkant van het scherm geplaatst #OCD.

Ultrasonic in-display vingerafdrukscanner

Evan liet verder weten dat het bedrijf voor de Galaxy S10 mogelijk bezig is met de ontwikkeling van de in-display vingerafdrukscanner. Recentelijk zijn daar de patenten van vrijgekomen die laten zien dat het bedrijf mogelijk een ander pad bewandelt dan andere fabrikanten. Samsung zou mogelijk grote delen van het scherm, of zelfs het gehele scherm, voorzien van de vingerafdrukscanner in het scherm. De term in-display zou dan ook echt tot zijn recht kunnen komen – vingerafdrukscanners van andere fabrikanten zitten onder het scherm, en bevinden zich niet in het scherm, al wordt er in de volksmond wel zo over gesproken.

https://twitter.com/evleaks/status/1062313739842654208

Verder maakt Blass nog een opmerking over de camera’s, Samsung zou er het aankomende jaar voor kiezen om drie camera’s aan de achterkant te plaatsen. Het is niet duidelijk of het bedrijf ook dit jaar werkt aan een ‘standaard’ en ‘plus’-variant; vorig jaar waren twee camera’s enkel beschikbaar voor de Samsung Galaxy S9 Plus, zijn goedkopere broertje moest het doen met ‘slechts’ één camera aan de achterkant. Blass spreekt over drie specifieke technieken die elkaar kunnen complimenteren: een ‘standaard’ sensor die wordt bijgestaan door een groothoeksensor en als laatste nog een telefotosensor. Andere details over de camera’s blijven vooralsnog achterwege, al zal het ook nog even gaan duren voordat het toestel op de markt raakt.

Samsung gaat ook aan de NPU

Huawei was met dochterbedrijf HiSilicon de eerste fabrikant die een NPU in een SoC voor smartphones heeft gestopt. Daarmee liep het voor op onder andere Samsung en Qualcomm die daar nog niet eerder mee op de markt waren gekomen. Dit jaar vergrootte het bedrijf zelfs zijn voorsprong, en kwam er een tweede NPU (Neural Processing Unit) in de Kirin 980 SoC. Samsung maakt er nu ook werk van, zo is te zien bij de Exynos 9820 SoC die het inmiddels heeft gelanceerd. Hoe is dat nu gerelateerd aan de Samsung Galaxy S10? Nou, om precies te zijn: de Exynos 9820 SoC is de opvolger van de 9810 die nog in de S9 terug te vinden was. De kans is dan ook groot dat we de 9820 in de S10 terug gaan vinden. Als laatste is ook bekend dat de Samsung Galaxy S10 gelanceerd zal worden met het nieuwe ‘One UI’ gebaseerd op Android 9.0 Pie – al was dat al geen echte verrassing meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business