Nieuws

OnePlus 6T vanaf heden in de Benelux ook verkrijgbaar in Thunder Purple

OnePlus heeft vanaf vandaag een extra kleuroptie voor de OnePlus 6T toegevoegd aan de Europese webwinkel; het gaat om de Thunder Purple kleurvariant die beschikbaar komt voor het model met 8 GB RAM en 128 GB interne opslag.

Vlak voordat de OnePlus 6T officieel beschikbaar kwam, werd al duidelijk dat de smartphonefabrikant in China met een extra kleur zou gaan komen, genaamd Thunder Purple. Onbekend was of OnePlus ook van plan was deze kleur naar andere markten te gaan brengen – het bedrijf gaf daar op dat moment namelijk nog geen commentaar op. Vlak na de lancering kwam er echter meer duidelijkheid, de kleur zou inderdaad naar Europa toe gaan komen, en vanaf donderdag is de derde kleur dan ook echt aan te schaffen. De kleur komt enkel beschikbaar in de opslagvariant met 128 GB interne opslag en 6 GB RAM-geheugen, naast dat er met deze opslagvariant de keuze is uit Midnight- en Mirror Black.

Om nog even een frisse blik te geven op de specificaties – het toestel van OnePlus bevat een Qualcomm Snapdragon 845 SoC met 8 GB RAM-geheugen, en 128 GB interne opslag, zoals ik net ook al even had genoemd. Om alles van stroom te voorzien is er een 3.700 mAh batterij aanwezig – een behoorlijke sprong in capaciteit van de ‘kleine’ 3.300 mAh batterij in de OnePlus 6. De batterij kan nog altijd worden opgeladen met de snellader, al gaat deze niet meer door het leven onder de ‘Dash Charge’ naamgeving.

In-display vingerafdrukscanner

Waar OnePlus dit jaar flink mee heeft weten uit te pakken, is de in-display (technisch correct: under display) vingerafdrukscanner. In plaats van de vingerafdrukscanner die bij de OnePlus 6 nog aan de achterzijde zat, zit deze nu onder het AMOLED-paneel. Om daar ook gelijk even op terug te komen, de OnePlus 6T bevat een 6,4-inch AMOLED-paneel, ten opzichte van het 6,28-inch scherm van zijn voorganger. Niet alleen heeft het scherm een ander formaat, ook de notch is behoorlijk gekrompen. Net als bij de OPPO RX17 Pro heeft de OnePlus 6T een notch in de vorm van een waterdruppel, in de notch bevindt zich een 16 MP-camera met een f/2.0 diafragma en pixels van 1.0-micron. Aan de achterkant zijn er nog twee camera’s terug te vinden, een 16 MP-sensor met f/1.7 diafragma, naast ook een 20 MP-sensor met een f/2.0 diafragma; de tweede lens is voornamelijk aanwezig om de diepte te kunnen waarnemen, en met deze dieptegegevens extra details aan een foto toe te voegen.

Mocht de OnePlus 6T je interesse hebben gewekt, het toestel is wel wat duurder in vergelijking met zijn voorganger. OnePlus rekent gelukkig geen extra kosten door voor de ‘speciale’ kleurvariant, dus deze komt op dezelfde prijs neer als alle andere modellen met 128 GB interne opslag en 8 GB RAM; in Nederland mag het toestel je 589 euro kosten, terwijl je in België een tientje goedkoper uit bent, daar is de OnePlus 6T in Thunder Purple voor 579 euro aan te schaffen. Overigens is het nog niet bekend of het gaat om een editie van de OnePlus 6T met een beperkte oplage – zo was eerder dit jaar bijvoorbeeld het geval met de OnePlus 6 die tijdelijk in het rood beschikbaar kwam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business