Nieuws

Windows 10 krijgt mogelijk al in 2019 een licht thema

Al jaren aan het wachten op een licht thema voor Windows 10. Nou, Microsoft was blijkbaar ook al even bezig met het thema… In de nieuwe 18282 build voor Windows Insiders is het thema aanwezig, al moet er nog wel aan geschaafd worden.

Microsoft is de afgelopen tijd behoorlijk bezig met het aanbrengen van aanpassingen aan het uiterlijk van Windows 10. Vooral de wijzigingen wat betreft Fluent Design worden steeds duidelijker, al lijkt het grove geweld zich niet op de voorgrond af te spelen, maar juist bij de Windows Insiders – zo blijkt nu uit een bericht dat Microsoft online heeft gezet over zijn nieuwe Windows Insiders build. Al komt deze update vooralsnog eerst enkel beschikbaar in de zogenoemde Fast Ring, gebruikers in de Slow Ring zullen moeten wachten tot Microsoft het thema stabiel genoeg vindt.

Het zal overigens nog wel een behoorlijke tijd gaan duren voordat gebruikers van de stabiele versie van Windows 10 het nieuwe thema krijgen; build 18282 is dan wel vanaf heden verkrijgbaar voor Windows Insiders, maar deze functies verschijnen pas in de Windows 10 19H1-update, die waarschijnlijk zo tegen maart of april van volgend jaar gaat verschijnen. De belangrijkste toevoeging aan build 18282 is dat er dus een licht thema beschikbaar is. Van de statusbalk tot aan het startmenu, alles heeft een lichtere kleur meegekregen. Andersom zijn de icoontjes die op de statusbalk staan nu donker. Let wel, mocht je in de Fast Ring zitten en het thema inschakelen, dan zullen icoontjes zoals Slack en OneDrive vooralsnog moeilijk zichtbaar zijn op de witte statusbalk.

Kleine verbeteringen

Naast de grote verandering aan het uiterlijk van Windows 10 – mits je het zou inschakelen natuurlijk – zijn er in de 18282)build ook wat kleinere wijzigingen aanwezig. De grootste wijziging heeft mogelijk nog wel plaatsgevonden in Windows Update, waar het nu gemakkelijker is om voor een beperkte tijd updates stil te zetten – bijvoorbeeld als er een grote systeemupdate aan het downloaden is, maar je daar nu precies geen tijd voor hebt. Ook zijn de actieve uren van de computer nu beter in te stellen, zo zal je niet gestoord worden in deze uren door notificaties van Windows Update om bijvoorbeeld je computer opnieuw op te starten. Als laatste heeft Microsoft nog besloten om gebruikers niet langer te irriteren als ze de stroomkabel uit hun laptop halen – voorheen zou dat altijd resulteren in een verlies in helderheid, om stroom te besparen… Vanaf de Windows 10 19H1-update zal Windows altijd je helderheid onthouden en dit niet meer wijzigen als je de kabel eruit zou trekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business