Nieuws

Minister verantwoordelijk voor digitale veiligheid in Japan heeft nog nooit een computer gebruikt

Als er een top-10 lijstje moet worden opgesteld met onhandige uitspraken van ministers, dan moet deze uit Japan zeker meedoen. De Japanse Minister voor online veiligheid heeft daar namelijk toegegeven nog nooit een computer gebruikt te hebben.

Bij het lezen van de verschillende nieuwsberichten die al over het onderwerp waren verschenen, bleef er bij mij een gevoel van ongeloof bestaan. Je zou het haast niet meer kunnen vatten: iemand die nog nooit gebruik heeft gemaakt van een computer. Al zou je wel kunnen zeggen dat dit nog meer het geval is bij een minister die moet zorgen voor digitale veiligheid, maar nog nooit een computer heeft gebruik. Wat dat betreft, voelt het meer aan als een slechte publiciteitsstunt, maar waarschijnlijk is het niet gelogen: bijna twee derde deel van de Japanse bevolking boven de zestig geeft aan nog nooit een computer te hebben gebruikt.

Overigens is dit niet de eerste keer dat de Minister, Yoshitaka Sakurada, in ‘opspraak’ is gekomen. Zo kwam Sakurada eerder al beschadigd uit het parlement toen hij niet wist wat een USB-poort was, zijn uitleg was dusdanig verwarrend dat wel duidelijk werd dat hij niet wist waarover hij het had. Deze vraag deed de ronde toen de Minister op het podium moest verschijnen over een vraag die te maken had met USB-poorten in kerncentrales. Om terug te komen op zijn uitspraken over het niet gebruiken van een computer, dat zou hij volgens FNNPrime altijd laten verzorgen door ondergeschikte. Ook zou hij in zijn leven van plan zijn om zijn om nooit een computer aan te raken.

Onhandige uitspraken

In principe passen zijn uitspraken prima in een lijstje met onhandige uitspraken, want daar blijkt hij in de afgelopen jaren nogal een handje van te hebben gehad. Zo stelde de Minister, die ook verantwoordelijk is voor het organiseren van de Olympische Spelen van 2020, dat de Spelen voor ongeveer 1500 Yen te organiseren zijn. Of dat een serieuze uitspraak is geweest, dat is niet bekend, maar omgerekend zou hij verwachten dat je voor 11,71 euro een volledige Olympische Spelen kan organiseren. Ook over de Tweede Wereldoorlog had de Minister wel een gruwelijke opmerking – de Japanners hebben tijdens hun bezetting van Korea veel inwoners verkracht, maar de Minister schrijft de verkrachte inwoners toe als prostituees.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business