Nieuws

Nintendo 64 Classic staat niet op de planning van Nintendo

Na het succes van de NES Classic, SNES Classic en nu ook de PlayStation Classic, lijkt een Nintendo 64 Classic het logische vervolg. Nintendo heeft echter bevestigd dat dit voorlopig niet op de planning staat.

Reggie Fils-Aimé, CEO van Nintendo Amerika, heeft in een interview met Kotaku bevestigd dat een N64 Classic niet op de planning staat. Op de vraag of een N64 Classic volledig is uitgesloten, vertelt de topman dat hij niets uitsluit, maar dat hij wel met zekerheid kan vertellen dat het niet op de planning staat.

Een strategische keuze

Hij licht verder toe dat er een duidelijke strategische keuze achter de lancering van de eerste twee Classic-systemen zat. De Wii U begon namelijk reeds snel te vervagen begin 2016 en de Nintendo Switch werd pas begin 2017 gelanceerd. De NES Classic werd dus gelanceerd om de periode tussen de Wii U en de Nintendo Switch te overbruggen.

Verder benadrukt hij ook dat er nu duidelijk is geworden dat consumenten wel degelijk een sterke interesse hebben voor klassieke Nintendo-games. Dit is een opportuniteit die ze verder zullen uitwerken in hun abonnementendienst Nintendo Switch Online die toegang geeft tot een bibliotheek van klassieke games.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business