Nieuws

HMD plant nieuw Nokia-evenement voor vermoedelijk de Nokia 9 met vijf camera’s

HMD Global heeft voor 5 december wederom een evenement gepland staan, vermoedelijk gaat het bedrijf zijn line-up van Nokia-smartphones nog verder uitbreiden. Vijf camera’s aan de achterkant van een smartphone… waarom ook niet.

Het einde van 2018 is in zicht, maar dat weerhoudt Nokia by HMD Global er niet van om toch nog een nieuw evenement in te plannen; op vijf december heeft de Finse onderneming een evenement in Dubai om vermoedelijk één of meerdere smartphones aan te kondigen – niet voor een beperkte markt, zoals het bedrijf doet met lanceringen in China, maar juist een lancering met wereldwijde beschikbaarheid. Het is opvallend dat er wederom een Nokia evenement om de hoek staat te wachten, in de afgelopen maanden heeft het bedrijf zijn portfolio flik uitgebreid. Wat er in Dubai te zien zal zijn is niet bekend – al verschenen er in de afgelopen weken wel verschillende geruchten over.

Zo zijn er geruchten die spreken over een wereldwijde onthulling van de Nokia X7 die vorige maand nog in China debuteerde. Hoe het toestel in Europa mag gaan heten, lijkt nog onzeker, zo is het toestel in een benchmark verschenen als de Nokia 8.1, terwijl het toestel tegelijkertijd ook onder ‘Phoenix’ door het leven lijkt te gaan. De kans is wel groot dat Phoenix de naam is voor interne ontwikkeling, het zou immers ook niet in de huidige line-up van Nokia Mobile passen – al zijn smartphones hebben een cijfermatige naamgeving meegekregen. Om op het toestel terug te komen, ook de nodige specs zijn al duidelijk, zo zou de Nokia 8.1 een Qualcomm Snapdragon 710 SoC bevatten met 4- of 6 GB RAM en 64- of 128 GB interne opslag. Verder draait het toestel op Android 8.1 Oreo, met waarschijnlijk op korte termijn een upgrade naar Android 9.0 Pie, en het toestel krijgt zijn stroom uit een 3.500 mAh batterij.

Vijf camera’s

Als je meer camera’s wil hebben in een smartphone dan kan je nu al terecht bij de Samsung Galaxy A9, al heeft Nokia nog een volgende stap klaarstaan: vijf camera’s, dit zal waarschijnlijk werkelijkheid worden met de Nokia 9. Precieze specificaties van de camera’s zijn er nog niet, dus hoe dat precies uit zal pakken, is onbekend. Mogelijk dat het Finse bedrijf de Pureview patenten gaat gebruiken, die het eerder dit jaar nog verkreeg van Microsoft – de vroegere eigenaar van Nokia Mobile. Overigens is de Nokia 9, als eerdere geruchten kloppen, een high-end smartphone met de Qualcomm Snapdragon 845 SoC en een vrijwel randloos scherm. Prijzen en andere details van het toestel ontbreken voor nu nog wel, al zijn er officiële hoesjes online verschenen die de eerdere lekken van het toestel bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business