Nieuws

iPad Pro 2018 buigt zeer gemakkelijk in een test van JerryRigEverything

Is het in 2018 weer tijd voor Apples #Bendgate? Met de nieuwe iPad Pro lijkt dat wel het geval te zijn, in een test van JerryRigEverything lijkt de tablet niet tegen alle zware krachten te zijn opgewassen.

Eind oktober bracht Apple een vernieuwde versie van de iPad Pro op de markt, de grootste veranderingen liggen bij de rekenkracht die de nieuwe A12X Bionic SoC kan bieden, de A12X is een chip die Apple in eigen ontwikkeling heeft staan. Ook zijn de schermranden veel kleiner en zijn de tablets nu voorzien van een geheel ander design; de tablets zijn veel dunner en hebben niet meer het afgeronde design van de oude iPads. Elk nieuw design heeft ook zo zijn problemen, problemen die niet altijd tijdens het testen naar voren zullen komen, al had dat ditmaal wel het geval moeten zijn… Uit een test van JerryRigEverything is namelijk een nieuwe #BendGate opgestaan, met een fataal einde.

Om zijn gehele test even door te lopen beginnen we bij het scherm, voorzien van een laag gehard glas. Apple maakt nooit een vermelding wat de fabrikant is van het glazen paneel, maar krassen verschijnen in elk geval op hetzelfde niveau als bij de meeste high-end smartphones – Mohs hardness level 6. Wat wel opvallend is, is dat het glazen paneel zo dun is dat met een kleine hoeveelheid druk al te zien is dat het scherm in verdrukking raakt. Verder is de tablet vooral voorzien van aluminium, prima voor een tablet, zou je toch zeggen. Ook is aan de achterkant de camerasensor terug te vinden die onder… glas zit, en niet zoals Apple altijd zegt: “saffier”, dit blijkt uit de krassen die verschijnen als er staafjes van Mohs 6 op de schaal van hardheid over het laagje ‘saffier’ gaan. Als het zou gaan om ‘echt’ saffier, dan zouden de krassen pas vanaf niveau acht mogen verschijnen.

De iPad… #Bendgate

Als er een ding was waar Apple met de iPhone 6 mee werd geconfronteerd, dan is het wel de #Bendgate van het toestel. Gebruikers meldden toentertijd dat de toestellen konden buigen terwijl ze gewoon een dag in de achterzak hadden gezeten. Apples nieuwste iPad lijkt zich in hetzelfde schuitje te bevinden, in een video van JerryRigEverything is namelijk te zien dat de iPad zonder al te veel kracht doormidden buigt. Na het buigen van de tablet is duidelijk te zien dat er twee zwakkere punten zijn op de tablet; een bij de microfoon van de tablet, en de ander juist bij de nieuwe plek waar de Apple Pencil zich met een aantal magneten vast kan maken en draadloos opgeladen wordt. Ook binnenin lijkt er weinig aandacht te zijn geweest voor structurele duurzaamheid, daar zijn er vrijwel geen extra metalen delen toegevoegd om de tablet zijn stevigheid te geven.

Nu is het niet mogelijk om de iPad in je achterzak te steken – tenzij je achterzak dusdanig groot is dat er een 11- of 12-inchtablet in past. Daar zijn de gevaren voor het buigen dus niet terug te vinden, maar het is juist wel zo dat je een tablet gemakkelijker laat liggen op bijvoorbeeld je bank. Mocht je er per ongeluk op gaan zitten dan kan het voor de iPad Pro 2018 al te laat zijn. Ook in je tas kan de tablet het zwaar te verduren krijgen, als deze bijvoorbeeld per ongeluk door een aantal zware voorwerpen in een vreemde hoek wordt geduwd. Nog een reden om voor de nieuwe iPad Pro een hoesje aan te schaffen… Met een vanaf prijs van 899 euro is de tablet namelijk iets te duur om zomaar doormidden te buigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business