Nieuws

Xiaomi brengt Black Shark gamingsmartphone ook uit in de Benelux

Als je volledige dagen aan het gamen bent, dan is een bijpassende gamingsmartphone mogelijk wel de beste oplossing. Xiaomi’s Black Shark biedt voor een relatief lage prijs een zeer aantrekkelijk product aan.

Smartphonefabrikanten beginnen de mogelijkheden om met ‘gemak’ nieuwe innovaties op de markt te brengen te verliezen. Tenzij je zeer sterk bent met camera’s of juist het fabriceren van beeldschermen, wordt het heel moeilijk om nog iets nieuws te brengen. Voor gamers ligt dat nu juist wat anders, fabrikanten zijn pas sinds vorig jaar op deze doelgroep gesprongen. Razer was een van de eerste fabrikanten die een smartphone op de markt heeft gezet die geschikt was voor gamen. Xiaomi heeft het dit jaar al tweemaal geprobeerd, zo kwam het Chinese bedrijf in april met de Black Shark, een toestel dat tegen het einde van oktober al een opvolger kreeg. De opvolger gaat door het leven als de Xiaomi Black Shark Helo. Helaas lijkt dat toestel nog niet naar Europa toe te komen, maar de eerste generatie komt nu wel naar ons continent.

Qua specificaties doet het toestel zeker niet onder voor zijn twee voornaamste concurrenten, de Razer Phone en de Asus ROG Phone. Zo bevat het toestel van Xiaomi een Qualcomm Snapdragon 845 SoC. Verder is er 6 of 8 GB RAM-geheugen en 64 of 128 GB interne opslag aanwezig in het toestel – er is geen variant met 10 GB RAM, al is het mij ook nog altijd de vraag welke applicaties de twee extra GB’s vereisten. Voor de stroomvoorziening heeft Xiaomi gekozen voor een flinke batterij, eentje met een capaciteit van 4.000 mAh. Opladen gaat via de USB-C-poort, en ook Qualcomms QC 3.0-snellaadtechniek wordt ondersteund met deze telefoon.

Geen OLED-scherm

Het toestel doet wat betreft het scherm flink onder voor zijn nieuwere broer; er is ‘slechts’ een 5,99-inch LCD-paneel aanwezig in de Black Shark, het scherm heeft verder een resolutie van 1080×2160. Dit komt door de 18:9 beeldverhouding van de smartphone, daarmee gaat het toestel mee in de trend van langere schermen. Er is geen notch aanwezig boven het scherm, al zou dat in zekere zin ook geen bijdrage leveren aan een betere ervaring bij het gamen. Boven het scherm zit overigens wel de 20 MP-selfiecamera met een f/2.2 diafragma. Aan de achterkant zit verder nog een 12 MP-sensor met f/1.75 diafragma, en als laatste is er nog een 20 MP-sensor aanwezig met wederom een f/1.75 diafragma.

Mocht je het toestel willen aanschaffen, dan ligt de adviesprijs nu op 469 euro, al is dat een tijdelijke aanbieding – de adviesprijs zonder korting ligt op 499 euro. Voor dat bedrag krijg je overigens enkel het basismodel met 6 GB RAM-geheugen, voor 50 euro meer (549 euro) krijg je het model met 8 GB RAM in huis, met daarbij natuurlijk ook 128 GB interne opslag. Of het toestel ook buiten de webwinkel van Xiaomi te koop zal zijn in de Benelux is niet bekend – het is in elk geval goed om te zien dat de fabrikant ook potentie ziet in de Benelux om toestellen te gaan verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business