Nieuws

Oude Facebook berichten verschijnen in inbox

Facebook berichten van jaren geleden verschenen gisteren plots in de inbox van gebruikers. In sommige gevallen een pijnlijke bug.

Onder het motto “vroeger was alles beter”, verschenen er gisteren willekeurige berichten uit het verleden plots in de Facebook inbox van bepaalde gebruikers. Een bug, ontstaan door een software-update, aldus het sociale mediaplatform, maar daarom is het niet minder vreemd om plots een bericht te zien te krijgen van een ex, of een oude vriend(in) waarmee je liever geen contact meer hebt.

Het probleem werd voor het eerst gerapporteerd op, hoe kan het ook anders, Twitter. Op zich deed het weinig kwaad, maar er waren situaties waarin gebruikers herinnerd werden aan pijnlijke momenten, zoals het overlijden van een partner. Dat doet op zich terugdenken aan de periode toen Facebook Herinneringen net was uitgebracht en het algoritme puur op basis van het aantal likes en shares bepaalde of een post positief was. Bijgevolg kwamen er dus veel trieste momenten naar boven in de nieuwsfeed via de “Op deze dag”-functionaliteit.

Onder de gebruikers waren ook personen die zich afvroegen waarom Facebook medewerkers door hun berichten aan het gaan waren en of ze misschien gehackt waren. Dat was niet het geval, maar de bug toont ons opnieuw hoeveel data Facebook over ons verzamelt op dagelijkse basis.

Facebook excuseerde zich voor het ongemak en liet aan The Verge weten dat het probleem ondertussen opgelost is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business