Nieuws

Huawei zal eerste fabrikant zijn om zijn om een gat in zijn schermen te plaatsen voor sensoren

In oktober lanceerde Huawei nog de Mate 20 en Mate 20 Pro in Londen. December lijkt de volgende maand te zijn waarin het bedrijf een nieuwe smartphone gaat tonen – mogelijk zonder notch.

Notches zijn niet meer weg te denken uit smartphones, sinds de lancering van de iPhone X is bijna elk smartphone voorzien van een inkeping in het scherm om de sensoren in te verwerken. De afgelopen tijd was al te zien dat deze steeds kleiner worden, zo bracht OnePlus (en OPPO) de ‘waterdruppel’-notch, waar nog enkel de selfiecamera en een paar andere sensoren in verwerkt zitten. Recentelijk bracht Samsung een nieuwe visie op de notch. Het bedrijf had nog niet eerder een notch op zijn smartphones geplaatst, maar liet tijdens zijn Developer Conference de Infinity O-notch zien, waar enkel een rondje in het scherm zit voor de selfiecamera. Huawei gaat nu aan de haal met zo’n notch, en laat in december al de eerste smartphone zien met de nieuwe ‘notch’.

Huawei heeft via verschillende kanalen een teaser verstuurd die duidelijk laat zien dat het om een smartphone gaat die een ‘gat’ in het scherm zal krijgen voor de camera – dat wordt duidelijk door de komeet in de linkerbovenhoek. Het gat zal dienen als een complete vervanging voor de huidige notch op bijvoorbeeld de Mate 20 Pro, waardoor de schermranden nog een stuk kleiner worden. Andere sensoren worden mogelijk voor een deel onder het scherm geplaatst – het is aannemelijk dat Huawei hiervoor gebruik zal maken van de OLED-technieken van Samsung Displays. Waar Huawei van plan is om de speaker te plaatsen is nog niet bekend, al is de kans groot dat Huawei de bovenste schermrand zal verkiezen – hoe dik of dun deze rand in werkelijkheid zal zijn blijft ook nog afwachten, al geldt dat wel voor alle schermranden.

Nieuwe telg Mate 20-serie?

Het is alleszins opvallend dat Huawei heeft besloten om in december nog een nieuwe smartphone uit de doeken te doen. In oktober kondigde het bedrijf nog de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro aan in Londen. Daar komt nog bij dat het compleet onduidelijk is waar Huawei het toestel zou willen positioneren. Huawei maakt er een gewoonte van om nieuwe functies op high-end smartphones te introduceren. Gezien het toestel net volgt na de onthulling van de Mate 20-serie, en juist weer voor de P(30?)-series: een serie die meestal in maart of april wordt voorgesteld… is er nog veel onduidelijk. Voor nu is het nog even afwachten tot Huawei meer laat weten over het toestel – of tot de eerste beelden van het toestel beginnen te lekken. Ook lijkt de teaser gemaakt voor de Chinese markt, het zou kunnen betekenen dat er niet meteen een Europese onthulling aan zit te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business