Nieuws

HTC gaat vol in de ontkenning over uitstapje van de smartphonemarkt

HTC heeft dit jaar de HTC U12+ gelanceerd, een toestel dat uiteindelijk niet zo populair bleek te zijn. Het gerucht ging dat de fabrikant zijn smartphonedivisie moest sluiten, al heeft het bedrijf dit nu ontkent.

Het gaat al jaren wat minder bij HTC, bij de opkomst van Android had het bedrijf toestellen waarmee het vaak een betere optie had in vergelijking met de concurrentie. Met de One M7, die op de markt kwam met de UltraPixel camera’s, werd duidelijk dat het bedrijf naast de boot had gevist, de camera’s vielen tegen in vergelijking met de concurrentie. Ook hadden concurrenten simpelweg een beter pakket voor een vergelijkbare prijs. Met de U12+ die eerder dit jaar op de markt kwam bleef ook de vraag of het bedrijf nog veel langer zijn mobiele sector open kan houden. Dit gerucht werd versterkt nadat er in de zomer geruchten gingen over het verloren gaan van 1.500 banen, 22 procent van alle werknemers van het Chinese bedrijf.

Ondanks dat het bedrijf flink door blijft werken – na de HTC U12+ lanceerde het bedrijf namelijk ook nog de U12 Life, waar later dit jaar nog een variant met 128 GB interne opslag en 6 GB RAM-geheugen van zal komen – bleven de geruchten in de lucht hangen rond het bedrijf. Dat is natuurlijk geen positief bericht voor mogelijke toekomstige klanten, dus heeft HTC de geruchten ontkracht, zo blijkt uit een bericht van DigiTimes. HTC zou hebben aangegeven dat de smartphone een onmisbaar onderdeel is van het leven – en dat ook VR steeds belangrijker gaat worden voor consumenten. Om het verhaal te sterken is ook aangekondigd dat het bedrijf begin volgend jaar meerdere smartphones voor consumenten op de markt gaat brengen. Of HTC ook weer met een opvolger voor de U12+ op de proppen gaat komen is nog niet bekend.

HTC Vive maakt winst

De reden dat HTC nog altijd op zijn pootjes staat is dat het goed weet te boeren uit de markt van VR-headsets. De afgelopen jaren heeft deze markt een behoorlijke groei weten te tonen, vooral gezien er een groeiend aantal applicaties voor VR-headsets zijn. In hoeverre dit ook op lange termijn de mobiele tak overeind kan houden is vooralsnog niet duidelijk – er worden jaarlijks behoorlijke verliezen geboekt. Daar komt nog bij dat Google een groot deel van HTC’s mobiele tak heeft overgenomen, in elk geval, als het aankomt op medewerkers. HTC heeft daar toentertijd één miljard euro voor ontvangen, het is niet bekend in hoeverre dit effect heeft op de ontwikkelingsfase van producten bij de fabrikant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business