Nieuws

Motorola start testen met Android 8.1 Oreo voor de Moto G4 en G4 Plus

Een toestel uit 2016 dat nog een nieuwe versie van Android krijgt… je leest het niet vaak. Toch is het zo bij de Motorola Moto G4 en G4 Plus – beide toestellen krijgen nog een update naar Android 8.1.0 Oreo.

Voor de onthulling van de Motorola Moto G4 en G4 Plus toestellen moet even teruggekeken worden in het boekje naar mei 2016. Het waren de laatste toestellen in de Moto G-serie die voorzien waren van het ‘originele’ Motorola-design, dit design was ontstaan onder de leiding van Google, maar bij de overname door Lenovo is er behoorlijk wat uit de boom geslingerd, inclusief het design. Om terug te komen bij de twee toestellen; in de basis kwam er Android 6.0.1 Marshmallow op beide toestellen voorgeïnstalleerd, tijdens de levensduur is er ook nog een update geweest naar Android 7.1 Nougat, maar daar bleef het ook bij, zo was de verwachting in ieder geval.

Motorola maakte namelijk bekend dat Android 7.1 Nougat de laatste update was geweest voor de toestellen. Het bedrijf heeft mogen weten dat dit waarschijnlijk niet de juiste beslissing was, vooral na de reputatie die het bedrijf had opgedaan onder leiding van Google. Motorola had toentertijd al wel aangegeven om de opties te bekijken betreffende een tweede versie-upgrade, maar het bleef voor lange tijd stil. Hoop verdween dan ook al snel, tot voorkort. Via verschillende kanalen, waaronder XDA-Developers, is het nu bekend geworden dat Motorola al enige tijd bezig is met een zogenoemde soak-test voor de nieuwe versie van Android voor het toestel. Deze testen vinden plaats in een kleine doelgroep, als alles juist blijkt te werken, dan zal er waarschijnlijk op relatief korte termijn een stabiele update uitrollen voor alle eigenaren van het toestel.

Android 8.1 Oreo… tegen 2019

Het heeft wel al even mogen duren, Android 8.1 Oreo kwam iets minder dan twaalf maanden geleden uit. Sindsdien is er al een volledig nieuwe versie van Android: 9.0 Pie, al was het al wel te verwachten dat het toestel uit 2016 geen update naar Android 9.0 zou ontvangen. Wanneer Motorola de update voor 8.1 Oreo uit gaat rollen is nog niet bekend – het zal nog wel even gaan duren. Het is in elk geval netjes dat het toestel nog een update ontvangt, vooral gezien de huidige updatestrategie van Motorola. Helaas staat het niet op de website aangegeven, maar navraag leert dat alle Motorola G-serie telefoons een enkele nieuwe versie van Android zullen ontvangen, terwijl Moto Z-telefoons gegarandeerd twee versie-upgrades ontvangen. Voor beide categorieën toestellen geldt wel dat er tot drie jaar aan beveiligingsupdates beschikbaar worden gesteld – niet elke maand, maar zo om de twee of drie maanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business