Nieuws

YouTube zal alle pop-up annotaties verwijderen op 15 januari

In maart 2017 kondigde YouTube reeds aan dat het zijn annotaties zou verwijderen. De officiële datum hiervoor is nu ook bekend.

Annotaties waren in de beginjaren van YouTube een veelgebruikte tool bij content creators. Als je niet bekend zou zijn met de term, annotaties zijn de gekleurde vakjes die tijdens een video in beeld verschijnen met bijkomende informatie of links naar bepaalde websites, andere video’s, etc.

Als je de annotaties juist gebruikte, konden ze zeker een meerwaarde hebben voor je video. Vaak werd er echter te veel gebruik gemaakt van de annotaties waardoor sommige video’s een kleurenregenboog werden. Ook moest je sommige annotaties weg klikken om ze uit je beeld te krijgen en tijdens het bekijken van een video houden mensen zich liever niet bezig met het voortdurend verwijderen van annotaties. De editor voor deze annotaties is dan ook reeds stopgezet in mei vorig jaar.

YouTubers konden vanaf dan alleen nog gebruik maken van de nieuwe “Kaarten” en “Slotschermen” om meer informatie en links in beeld te laten verschijnen. Sinds de introductie van deze twee functies was het gebruik van annotaties ook zienderogen gedaald. Het is dus al een tijdje niet meer mogelijk om nieuwe annotaties aan te maken, maar de bestaande annotaties bleven intussen nog steeds verschijnen, maar ook hier komt nu een einde aan. Vanaf 15 januari 2019 neemt YouTube voorgoed afscheid van de annotaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business