Nieuws

Sony zou bij de Sony Xperia XZ4 voor het eerst drie camera’s aan de achterkant plaatsen

Sony heeft weer een nieuw toestel aan de horizon, de Sony Xperia XZ4 – het nieuwe vlaggenschip voor de eerste helft van 2019. Het lijkt een behoorlijke vernieuwing te worden vanaf de huidige Sony Xperia XZ3.

Eind augustus kwam Sony nog met de derde generatie Sony Xperia XZ, het tweede toestel met Sony’s vernieuwde designtaal. Inmiddels lijkt het ook niet lang meer te gaan duren voordat er een nieuw toestel in de XZ-serie gaat komen, en wel een high-end Sony Xperia XZ4. Via OnLeaks, een welbekende en ook vertrouwde lekker, zijn er nu beelden verschenen van het toestel – waardoor het design van het toestel hoogstwaarschijnlijk al bloot is komen te liggen… waaronder dat er nu drie camera’s aan de achterkant zullen zitten, plus nog een enkele selfiecamera aan de voorkant.

21:9 scherm op een smartphone

Een interessante verandering aan de telefoon is het scherm aan de voorkant; dit is nu nog een stuk groter in vergelijking met de huidige XZ3. Waar de huidige XZ3 namelijk een 6-inchscherm heeft, gaat de Sony Xperia XZ4 naar een 6,5-inchscherm. Ook heeft Sony wijzigingen uitgevoerd aan de beeldverhouding, zo zullen we voor het eerst een 21:9 scherm zien bij de Xperia XZ4 – momenteel heeft de XZ3 nog een beeldverhouding van 18:9, een standaard onder haast alle telefoons deze dagen. Een standaard waar Sony niet zo graag aan mee zou doen is de notch, een notch die ook bij de aankomende generatie afwezig lijkt te zijn. De renders geven helaas niks vrij over de resolutie en andere gegevens over het scherm – zo is onbekend of Sony wederom OLED verkiest boven LCD, zoals het heeft gedaan bij de Sony Xperia XZ3.

Naast het grotere scherm heeft Sony ditmaal ook gekozen voor een nieuwe cameraopstelling, aan de achterkant zitten namelijk drie camera’s – ter vergelijking, Sony gebruikt al jaren dezelfde 19 MP-sensor in zijn telefoons, mogelijk dat daar nu verandering in komt. Wat de precieze specificaties zijn van de drie sensoren is niet bekend, en zal moeten wachten tot de onthulling. Dat geldt overigens niet voor de knoppen in de behuizing, die zijn namelijk al duidelijk uitgetekend. Zoals ‘vanouds’ bij Sony is er een knop om snel je camera op te starten en foto’s mee te nemen. Ook zijn er de volumeknoppen, en is de vingerafdrukscanner niet langer op de achterkant terug te vinden – deze is waarschijnlijk teruggeplaatst naar de zijkant in de aan-/uitknop.

Onthulling tijdens MWC

Er wordt nu ook al gesproken over wanneer de onthulling plaats zou gaan vinden. Ditmaal kiest Sony er niet voor om tijdens CES zijn nieuwe telefoon te onthullen, maar is het juist aan het Mobile World Congress op als podium te dienen voor de onthulling. Vermoedelijk zullen we voor die tijd nog wel meer gaan horen over de telefoon – het blijkt voor persbureaus nog altijd moeilijk om informatie binnenboord te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business