Nieuws

Android One-variant HTC U11 Life krijgt update naar Android 9.0 Pie

Android 9.0 Pie kwam in augustus beschikbaar – inmiddels zijn de eerste fabrikanten begonnen met het uitrollen van de update, en komt ook HTC om de hoek kijken met een update voor de HTC U11 Life.

HTC mag dan wel een aantal moeilijke jaren inmiddels achter de rug hebben, het bedrijf gaat onverminderd door met het updaten van zijn toestellen – dat is een onderdeel waar de fabrikant in alle jaren zeer sterk mee is gebleven. Nadat Google de update naar Android 9.0 Pie had vrijgegeven, was HTC er dan ook als de kippen bij om bekend te maken welke toestellen de update naar de nieuwe versie zullen ontvangen; het gaat specifiek om de HTC U11, U11 Life, U11+, U12+ en U12 Life. Opvallend genoeg gaat een midrange toestel, de HTC U11 Life, er nu vandoor met de prijs voor het eerste toestel van HTC met Android 9.0 Pie – de HTC U12+ heeft de update nog niet ontvangen.

De geruchten omtrent de uitrol van de update naar de U11 Life komen van het Chinese Ubergizmo. Dat de update nu eerder naar de HTC U11 Life uitrolt in vergelijking met de HTC U12+ heeft overigens wel een reden – de U11 Life is onderdeel van Googles ‘Android One’-programma, daarmee garandeert HTC twee jaar aan Android updates en drie jaar aan beveiligingspatches. Ook is het een garantie voor een update zonder extra bloatware, het is fabrikanten verboden om in het Android One-programma grote wijzigingen uit te voeren aan het uiterlijk van Android. Om terug te komen op de update naar Android 9.0 Pie voor de U11 Life – dit is dus enkel voor de Android One-versie, mocht je een versie in eigendom hebben met HTC’s Sense-schil, dan zal je nog wat langer moeten wachten.

Update naar andere HTC-toestellen

Gezien geen van de andere toestellen in het Android One-programma valt, zou het nog wel even kunnen duren voordat daar de update uit wordt gerold. HTC heeft bewezen een relatief lichte skin aan te brengen, maar gezien de grote vernieuwingen in Android 9.0 Pie, zou het best even kunnen duren voordat dit dan ook eindelijk afgerond is. Een tijdlijn voor de andere apparaten is er op het moment van schrijven ook (nog) niet. Daarmee loopt HTC achter op andere fabrikanten zoals Sony en OnePlus die al op grotere schaal Android Pie aan het uitrollen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business