Nieuws

Amazon breidt kassaloze winkels verder uit

In de Amazon Go winkels in de VS kan je reeds shoppen zonder langs een kassa te gaan. Dit concept wordt misschien uitgebreid naar grotere winkels.

Fysieke winkels van Amazon kan je hier in de buurt nog steeds nergens bespeuren, maar in de VS is dat een heel ander verhaal. Daar vind je een uitgebreide selectie aan verschillende Amazon-winkels, waaronder ook de Amazon Go winkels. In die relatief kleine winkels kan je momenteel non-foodproducten kopen zonder dat je daarna bij de kassa moet betalen. Het bedrag van je aankoop wordt namelijk automatisch van je bankkaart afgetrokken als je buitengaat.

Bronnen van Wall Steet Journal zeggen nu dat Amazon ditzelfde kassaloze principe ook aan het testen is voor zijn grotere winkels. Momenteel wordt dit grootschaliger kassaloos winkelen uitgetest in een testruimte in Seattle die “geformatteerd is als een grote winkel”. Als deze test succesvol is, zal de winkelgigant waarschijnlijk snel dit principe gaan introduceren in meer van zijn winkels.

Whole Foods

Wij kennen Amazon vooral als webshop waar je allerlei zaken kan bestellen van boeken tot keukengerei tot technologie. In de VS heeft de winkelgigant daarbovenop ook supermarkten waar je doordeweekse boodschappen kan doen, genaamd Whole Foods. In het verleden zei het bedrijf nog dat het zijn kassaloze technologie niet naar deze winkels zou brengen, maar dit lijkt nu toch zo te zijn.

Hetzelfde systeem van kassaloos winkelen zal je hier nog niet meteen terugvinden. Albert Heijn heeft in Nederlands nu een enkele winkel waar een vergelijkbaar systeem wordt toegepast. Het grote verschil is dat je in die winkel zelf al je producten moet scannen voor je buitengaat, waar je in de winkels van Amazon Go zelfs dat niet hoeft te doen. Je neemt het product gewoon uit het rek en door middel van de Amazon-app wordt er meteen geregistreerd wat je hebt gepakt. Dit wordt wel eens omschreven als “the future of retail”, maar momenteel lijkt dit vooral een Amerikaanse toekomst te zijn en geen wereldwijd gegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business