Nieuws

Nieuwe Apple AirPods verschijnen mogelijk in 2019 aldus Ming-Chi Kuo

Als je momenteel Apple AirPods aan gaat schaffen, is het goed om te beseffen dat het gaat om een paar earbuds uit 2016. Analist Ming-Chi Kuo zegt dat we begin 2019 een vernieuwde versie gaan zien.

In september 2016 kwam Apple met het eerste paar van de Apple AirPods naar de markt – geen toeval, dat was namelijk precies het jaar waarin het de eerste iPhone zonder audiopoort op de markt bracht. Of het een gevolg is van de overname van Beats in 2014 is niet te zeggen, maar het zou logischerwijs uitkomen als het bedrijf meer gebruikers naar draadloze hoofdtelefoons zou duwen. Wanneer er een vernieuwde versie van de populaire draadloze earbuds zou komen is niet bekend – toch spreekt Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities, van een mogelijke onthulling in het eerste kwartaal van 2019. Pas later, op zijn vroegst in 2020, verschijnt er een geheel nieuwe variant van de AirPods, aldus Kuo. Het zou vooralsnog gaan om kleine aanpassingen.

Ming-Chi Kuo, die het vaak bij het juiste eind heeft (gehad), meldt dat begin 2019 de eerste AirPods met ondersteuning voor draadloos laden op de markt zullen geraken – daarmee wordt het mogelijk om draadloos de case van de AirPods op te laden. Daarnaast lijkt Apple aanpassingen te doen aan het scharnier van de case, zo moet deze beter bestand zijn tegen hitte en meegaan in een nieuw uiterlijk van de case. Ook is Apple bezig met een ‘rigid-flex board’, dat zou betekenen dat een deel van de interne componenten buigbaar zijn, terwijl een ander deel juist hard is. Als laatste maakt Kuo de vermelding van een nieuwe Bluetooth-versie, aldus 9to5Mac. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een upgrade naar Bluetooth 5, Engadget verwacht dat dit samen zal gaan met de komst van een nieuwe W-series chip.

AirPower, komt dat nog?

AirPower wordt al een langere tijd verwacht, het zou de nieuwe techniek zijn om alle apparaten draadloos op te laden met een AirPower mat. De verwachting was dat Apple tijdens de presentatie van de iPhones in september al zou komen met de nieuwe techniek, maar niets bleek minder waar: het bedrijf liet niks zien. In de handleiding stond nog wel een vermelding van AirPower, daarmee werd duidelijk dat het op het laatste moment geschrapt is. Ming-Chi Kuo heeft ditmaal geen vermelding van AirPower in zijn rapport staan, al kan het natuurlijk nog zo zijn dat er in de komende tijd verandering in gaat komen, en dat Apple begin 2019 toch de nieuwe standaard voor het draadloos laden voor Apple apparaten gaat tonen. Voor nu dus nog even afwachten, al geldt dat ook voor de nieuwe AirPods.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business