Nieuws

Google lost problemen met RAM-management Google Pixel 3 en 3 XL eindelijk op

Google heeft begin oktober de Google Pixel 3 en 3 XL op de markt gebracht. Inmiddels is het toestel verkrijgbaar… maar dat ging niet zonder problemen, al zijn een deel van de softwarematige problemen nu wel opgelost.

Begin oktober was het eindelijk tijd om de langverwachte Google Pixel 3 en 3 XL te zien. Eenmaal na de onthulling bleek dat er voldoende problemen waren – allemaal gericht op de software van de twee toestellen. Vooral het probleem met het RAM-geheugen speelde bij veel gebruikers parten, het nemen van een foto werd in sommige gevallen gevolgd door het sluiten van verschillende programma’s op de achtergrond. Google beloofde beterschap en gaf begin november aan ‘in de komende weken’ met een update te gaan komen – het moment is nu hier, Google lijkt een oplossing mee te brengen met de december security-patches, zo staat aangegeven in Googles maandelijkse bulletin.

De update, die waarschijnlijk op 5 december zal beginnen met uitrollen, lost de problemen mogelijk op. Google heeft in de update-bulletin voorzichtig aangegeven dat het een oplossing aan zal bieden: “Improved memory performance in certain circumstances.” Of dit in alle gevallen de problemen op gaat lossen met het RAM-management is niet bekend. Het probleem deed zich vooral voor op toestellen uit de derde generatie, maar ook de Google Pixel 2 en 2 XL werden in sommige gevallen getroffen door de problemen. Dat de twee generaties gebruikmaken van dezelfde hoeveelheid RAM, namelijk 4 GB, helpt daar ook niet bij – daarmee loopt Google hopeloos achter op haast alle andere fabrikanten die wisselen naar 6- of zelfs 8 GB RAM-geheugen.

Cameraproblemen opgelost

Naast de oplossingen voor de problemen met het RAM-geheugen heeft het team achter de Google Pixel-toestellen ook hard gewerkt aan de problemen met de camera. Zo waren er fouten met het opslaan van foto’s, een probleem dat mogelijk nog werd gelinkt aan het probleem met het RAM-geheugen. Daar komt nog bij dat er voor specifiek de Google Pixel 3 en 3 XL is gewerkt aan verbeteringen voor de camera-shutter, waar deze voorheen behoorlijk traag reageerde, zou dat nu zijn opgelost. Ook heeft Android Auto in deze update betere ondersteuning gekregen, waarvoor… dat geeft Google niet aan. Mocht je een Google Pixel 3 of 3 XL in huis hebben, dan zal de update in de komende weken automatisch naar je toestel uitrollen. Geforceerd updaten is ook mogelijk, daarvoor kan je in je instellingen terecht, en klik je op ‘zoek naar updates’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business