Nieuws

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition volgt in de Benelux als de Xiaomi Mi 8 Pro

Xiaomi heeft steeds meer zijn ogen gericht op de Benelux, zo komt inmiddels ook de Xiaomi Mi 8 Pro naar onze contreien – overigens heet het toestel officieel de Xiaomi Mi 8 Explorer Edition in Oosterse markten.

In mei van dit jaar werd de Xiaomi Mi 8 al officieel gelanceerd in China, het was toen nog onbekend of en wanneer de toestellen naar Europa toe zouden komen. Binnen een relatief korte tijd volgde de Xiaomi Mi 8 en Mi 8 Lite al – nu komt ook de Xiaomi Mi 8 Pro, die in China gedoopt is als de Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, naar de Benelux. Het high-end toestel verschijnt in de Benelux als samenwerking met Belsimpel, die sinds korte tijd – naast Kruidvat, een dochtermerk van AS Watson – officieel samenwerkt met de Chinese smartphonefabrikant.

Als het gaat om de interne specificaties wordt het al direct duidelijk dat je van doen hebt met een high-end smartphone. Zo is er in de basis een Qualcomm Snapdragon 845 SoC aanwezig met 8 GB RAM-geheugen, net als 128 GB interne opslag – dit is helaas niet op te hogen met een microSD-kaart, maar 128 GB is in veel gevallen al wel voldoende. Om de telefoon van stroom te voorzien is er een 3.000 mAh batterij aanwezig, voor het snelladen maakt Xiaomi gebruik van Qualcomm’s Quick Charge 4+-protocol – helaas biedt de fabrikant geen Quick Charge 4+-snellader in de doos.

6,21-inch AMOLED-paneel

Net als zijn broer, de Xiaomi Mi 8, maakt de Xiaomi Mi 8 Explorer Edition gebruik van een 6,21-inch AMOLED-paneel met een resolutie van 2248 x 1080P, oftewel Full-HD+. Dat is niet zo speciaal aan het scherm, net zoals de notch die zich bovenaan het scherm bevindt, maar de in-display vingerafdrukscanner is wel goed om te zien bij de Xiaomi Mi 8 Pro. Ten tijde van de onthulling van het toestel was het een van de eerste smartphones die geleverd werd met de nieuwe scanners. Dat maakt wel dat het toestel nog gebruikmaakt van een oudere Synaptics scanner, en niet een nieuwere Goodix scanner. Verder heeft het toestel de beschikking over Face-unlock in de vorm van een 3D-sensor in de notch.

Naast de 3D-sensor voor Face-unlock zit er ook een 20 MP-selfiecamera in de notch met een f/2.0 aperture en 0.9-micron pixels. Aan de achterkant zitten twee camera’s, beide camera’s hebben een resolutie van 12 MP, maar zijn verder niet met elkaar te vergelijken. Zo heeft Xiaomi een 12 MP-sensor met f/1.8 aperture en 1.4-micron pixels, terwijl de tweede sensor een f/2.4 aperture heeft met 1.0-micron pixels – ook heeft de laatste sensor tweemaal optische zoom. Volgens DxOMark presteert de Mi 8 Pro zeer positief als het de camera’s betreft, het toestel kreeg namelijk een score van 105 – al is het altijd maar de vraag of deze testen volledig subjectief zijn. Het toestel zal in elk geval voor 569 euro bij Belsimpel verkrijgbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business