Nieuws

Prototype 5G-smartphone van Samsung introduceert nieuwe notch

Fabrikanten van over heel de wereld experimenteren volop met 5G-technologie. Samsung liet een speciaal smartphoneprototype zien hiervoor.

De recent ontwikkelingen rond de 5G-technologie gebeuren alsmaar sneller en deze nieuwe netwerkvorm lijkt ook steeds dichterbij te komen (ook in België). Smartphonefabrikanten moeten voor dit netwerk de nodige wijzigingen aanbrengen in hun smartphones en ook daar wordt volop aan gewerkt. Zo wist Samsung zijn prototype van een 5G-smartphone voor te stellen op de Tech Summit van Qualcomm in Hawaï, waar bovendien een tijdelijk mini-5G-netwerk was opgezet.

Een ongeziene notch

Zelf zijn we niet afgereisd naar Hawaï voor dit evenement, al is het weer daar waarschijnlijk wel iets aangenamer op dit moment. Wel konden we meegenieten van de reacties van aanwezigen op Twitter en daar raakten ze maar niet uitgepraat over de bijzondere notch in het prototype. Niet iedereen is een fan van die inkepingen bovenaan het scherm, maar dit houdt fabrikanten niet tegen om notches te maken in allerlei vormen en maten. En bij Samsung ziet die notch er nu zo uit:

In de Asus Zenfone 6 zagen we reeds een waterdruppel-notch die niet in het midden geplaatst was, wat een redelijke hoeveelheid irritatie teweeg wist te brengen. Hoe we de notch van dit prototype moeten omschrijven, is dan weer een heel andere vraag. Het is een inkeping aan de rechterbovenkant van het scherm zoals we die nog nooit eerder hebben gezien (en zoals we die eigenlijk ook nooit wilden zien).

We moeten er hier wel rekening mee houden dat het gaat om een prototype. Dit wil dus niet zeggen dat Samsung dit type notch ook per se zal gebruiken in zijn officiële smartphones. Het kan even goed een soort van marketingstunt zijn geweest om aandacht mee te trekken, waarin het bedrijf zeker en vast in is geslaagd.

Over de andere specificaties van dit prototype geeft Samsung tot slot niet veel prijs. En je zou het bijna vergeten te vermelden, maar de aanwezigen waren van mening dat de 5G-technologie in de smartphone goed werk afleverde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business