Nieuws

Bose lanceert Frames: de zonnebril met Audio AR

Slimme telefoons, slimme huizen, slimme auto’s… de lijst wordt steeds langer. Bose voegt hier nu de "slimme zonnebril" nog aan toe.

Als je altijd al wou dat je zonnebril muziek kon afspelen, dan is het wachten binnenkort eindelijk afgelopen. Audiobedrijf Bose heeft namelijk vandaag Frames bekendgemaakt, een zonnebril die je kan verbinden met je smartphone en die muziek kan afspelen door middel van luidsprekers in de poten van de bril.

Verrassend is dat de zonnebril er uitziet als een doodgewone zonnebril en amper 45 gram weegt ondanks het feit dat hij ook dienst doet als een hoofdtelefoon. De bril zelf verbind je dus via Bluetooth met je smartphone waarna je muziek kan laten afspelen door de luidsprekers in de poten én ook oproepen kan beantwoorden met de ingebouwde microfoon. Je kan er bovendien ook je digitale assistent mee bedienen. Op de bril zelf zit een enkel multifunctioneel knopje, waarmee je o.a. muziek kan pauzeren en oproepen kan beantwoorden.

Audio augmented reality

Een AR-bril is de Frames dan weer niet, althans niet helemaal. Bose introduceert namelijk zijn nieuwe platform voor audio augmented reality, waarmee de zonnebril een extra laag audio kan toevoegen. Visuele AR ondersteunt de bril dus niet. Zo kan je bijvoorbeeld via locatiedelen de zonnebril bepaalde informatie laten vertellen. Als je in Londen bij de Big Ben staat, dan zou de Frames dus als een audiogids kunnen dienen en je iets meer kunnen vertellen over de wereldberoemde klokkentoren.

Tot slot zijn er twee modellen van Bose Frames: Alto en Rondo. Hierbij heeft de Rondo iets kleinere en rondere glazen. In de VS verschijnt hij reeds in januari in de winkelrekken voor 199 dollar. Over de beschikbaarheid elders ter wereld is nog geen informatie bekend, maar als de bril naar hier komt, dan wordt de prijs waarschijnlijk rechtstreeks overgenomen en eindigen we op 199 euro.

Bose Frames Alto

 

Bose Frames Rondo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business