Nieuws

Sony Xperia XZ4 Compact duidelijk te zien op CAD-renders van OnLeaks

Sony lijkt zich op te maken voor het Mobile World Congress in februari 2019, het bedrijf zou daar namelijk de Sony Xperia XZ4 Compact gaan onthullen, naast de ‘standaard’ Sony Xperia XZ4.

Het is inmiddels wel duidelijk dat Sony al in een vergevorderd stadium is voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie Sony Xperia XZ-toestellen. Recentelijk verscheen de Sony Xperia XZ4 al in renders van OnLeaks, een welbekende ‘lekker’ die al vaak juist informatie heeft verspreid. Het kleinere broertje van dit toestel is nu ook te zien in een tweet en artikel van OnLeaks – de afbeeldingen geven ons een duidelijk beeld van de Sony Xperia XZ4 Compact. Van de Sony Xperia XZ3 verscheen er geen Compact-variant, terwijl er van zowel de Sony Xperia XZ2 en XZ1 een Compact toestel is uitgebracht, het is dan ook vreemd om van de Sony Xperia XZ4 weer een Compact-variant tegen te komen.

Net zoals andere jaren is het weer echt een ‘compact’ toestel… voor hedendaagse begrippen, zo zit er ‘slechts’ een 5-inchscherm in, de buitenmaten komen uit op 139,9 x 66,5 x 9,3 mm. Dit wijst er ook op dat het scherm een beeldverhouding zal krijgen van 18:9, geen verrassing meer vandaag de dag. Net zoals bij zijn grotere broer, de Sony Xperia XZ4, heeft ook de XZ4 Compact geen notch – Sony lijkt daar faliekant tegen te zijn, net als Samsung. In de schermranden boven het scherm zit dan ook gewoon de selfiecamera verwerkt en een speaker voor telefoongesprekken. Om nog even aan de bovenkant te blijven, daar zit namelijk ook een 3,5mm audiopoort die zowel op de Sony Xperia XZ4 en XZ4 Compact terug lijkt te komen.

Een enkele camera

Net als aan de voorkant, zit er aan de achterkant slechts een enkele camera, net zoals bij de huidige Sony Xperia XZ3. Een opvallende keuze aangezien steeds meer fabrikanten ervoor kiezen om smartphones met twee of meer camerasensoren aan de achterkant uit te rusten. Of de smartphonefabrikant wederom zijn 19 MP-sensor gaat gebruiken in de Sony Xperia XZ4 Compact is niet bekend – het bedrijf gebruikt al jaren dezelfde sensor in zijn eigen smartphones. Verder vinden we aan de achterkant niks meer terug in of achter het glazen oppervlak – de vingerafdrukscanner lijkt immers te zijn verplaatst naar de zijkant in de aan-/uitknop. Dit is een designelement dat het bedrijf ook ten tijde van de Sony Xperia XZ1 (Compact) nog op zijn toestellen had zitten, maar vanaf de XZ2 was dit al verleden tijd, toen werd de scanner naar de achterkant verplaatst.

Traditioneel kiest Sony ervoor om tijdens het Mobile World Congress de eerste generatie high-end toestellen van het jaar uit te brengen. Het Mobile World Congress vindt het aankomende jaar plaats van 25 tot en met 28 februari 2019 in Barcelona. Natuurlijk gaat dit om renders, dus het is belangrijk om er een zak zout bij te pakken, om daar dan een korreltje zout van te nemen om het gerucht mee te vergelijken – maar, gezien de resultaten van OnLeaks in het verleden, kan dit wel eens gaan om een eerste echte kijkje naar het toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business