Nieuws

Aston Martin bouwt klassieke modellen om naar elektrische varianten

Het zal je maar overkomen, je hebt een prachtige Aston Martin DB6 in de garage staan, maar je kan er niet meer mee pronken in lage-emissiezones. Goed nieuws echter, want Aston Martin biedt binnenkort een programma aan om klassieke Aston Martins om te bouwen naar elektrische wagens.

De fabrikant kondigt aan dat Heritage-modellen binnenkort kunnen worden omgebouwd naar een elektrische variant. De werkwijze klinkt eenvoudig doch ingenieus (en ongetwijfeld ook duur). Er wordt een zogenaamde EV-cassette onder de motorkap geplaatst die gebruikmaakt van de technologie van de Rapide E. Daarbij komt enkel nog een afzonderlijk scherm dat de nodige informatie voorziet. Er werd bij Aston Martin een team aangesteld dat verantwoordelijk is voor het zo subtiel mogelijk implementeren van de technologie. Vooral interessant is dat de ombouw niet permanent is. Gezien de beperkte omvang van de ombouw kan er zonder veel problemen terug worden geswitcht naar de klassieke motor. De eerste wagen die in aanmerking komt voor het programma, is de DB6 MkII Volante uit 1970. Het programma zou beschikbaar moeten worden in 2019.

Het idee om klassieke wagens te upgraden naar een klassieke variant is niet nieuw. Porsche, Range Rover en Volkswagen bieden namelijk soortgelijke mogelijkheden aan. Bij autofabrikanten wordt er ook steeds vaker ingespeeld op nostalgie en dat vertaalt zich in heruitgaven van klassieke auto’s. Jaguar werkt bijvoorbeeld aan een elektrische variant van hun E-type.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business