Nieuws

Vingerafdrukscanner OnePlus 6T wordt na elke ontgrendeling iets accurater

OnePlus heeft recentelijk nog de 6T op de markt gebracht – de eerste telefoon van het bedrijf met een in-display vingerafdrukscanner. De scanner zou zich ook actief verbeteren, zo blijkt uit een bericht op het forum van OnePlus.

Vanaf de OnePlus 5T is het bedrijf naar eigen zeggen bezig met het testen van een in-display vingerafdrukscanner – toentertijd zou de eerste generatie niet snel- en accuraat genoeg zijn geweest. In tegenstelling daartoe is er de nieuwe generatie, verpakt met een optische scanner van de Chinese fabrikant Goodix, die wel een stuk accurater is en vooral ook een stuk kleiner, waardoor de scanner minder ruimte in zou nemen in de telefoon. In een nieuw bericht op het forum van de smartphonefabrikant zegt Dale F., copywriter binnen het concern, dat de scanner in de OnePlus 6T door middel van de software voor de scanner ook accurater kan worden naar de tijd vordert.

Het bericht geplaatst over de vingerafdrukscanner geeft ook een algemeen kijkje in de werking van de scanner in de 6T – het gaat om een optische sensor, dus wordt er daadwerkelijk een 3D-beeld van je vinger gevormd om te vergelijken met de bestaande basis in het beveiligde onderdeel van de SoC in de telefoon (Trustzone partitie). OnePlus noemt ook iets wat al eerder bekend was, dat groen licht het beste werkt voor optische vingerafdrukscanners – geheel toevallig gebruikt Huawei ook groen licht, het mag je dus niet verbazen als dit een ‘geheim’ is van Goodix, de leverancier van de scanner.

Verbeterde vingerafdrukscanner

Volgens Yale Liu, ontwikkelaar bij OnePlus, zou de vingerafdrukscanner elke keer een stukje accurater worden bij het ontgrendelen van de telefoon – dit zou gebeuren door de scanner te laten detecteren of er nog missende onderdelen zijn van de vingerafdruk in de Trustzone partitie. Als er een nieuw onderdeel van de vingerafdruk gevonden wordt, dan zou deze worden toegevoegd om de scanner dus accurater te maken. Dit roept tegelijkertijd ook een vraag op voor de veiligheid van de scanner – er wordt dus actief nieuwe data toegevoegd na het invoeren van je vingerafdruk aan het begin. Het is niet bekend hoeveel vingerafdrukdata er gewijzigd kan worden, en of dit zou kunnen leiden tot het accepteren van de verkeerde vingerafdruk. Lees hieronder de volledige uitleg van Lui:

Every time a user successfully unlocks the phone with their fingerprint, the sensor also records areas of the finger that weren’t registered in the initial fingerprint setup stage. This fingerprint data is then added to the data the phone already holds, making it more complete. So, every time the in-display fingerprint sensor is used, it gathers more data about the user’s fingerprint. This means that over time, the phone will unlock even faster.

The sensor’s algorithms are also able to figure out when the user’s fingerprint is different than usual – if their finger is wet or if they have a cut on it, etc. In these cases, once the phone is successfully unlocked, the algorithms add this new fingerprint data to the existing data to improve unlock speeds under these conditions in the future.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business