Nieuws

Bommelding in Facebook-kantoor in Californië

Gisterenavond, lokale tijd, was er een bommelding in de buurt van een vestiging van Facebook in de VS. Het gebouw in kwestie werd ontruimd.

Gisterenavond werd er een bommelding uitgestuurd in een stadsdeel van Californië in de Verenigde Staten. Onder andere een vestiging van Facebook en Instagram bevindt zich in de gevarenzone. De melding zelf gebeurde via een anonieme tip aan de politie van New York, waarna het werd doorgegeven aan de eenheid in Californië.

In onderstaande tweet die de politie van Menlo Park omstreeks 18u – bij ons komt dit overeen met 3u ’s nachts – verstuurde, werd meegedeeld dat het gebouw geëvacueerd was en dat de bomeenheid ter plaatse was.

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde daarna nog via mail dat iedereen veilig was en dat er enkele gebouwen in de gevarenzone ontruimd waren en onderzocht werden. De politie zelf liet nog weten dat er geen verdacht toestel of pakket te vinden was.

Facebook-woordvoerder Genevieve Grdina zei hierover het volgende: “In de late namiddag ontvingen we een bommelding en hebben we snel actie ondernomen om enkele gebouwen in onze vestiging bij Menlo Park te ontruimen. We nemen de veiligheid van onze werknemers bij Facebook heel serieus en zijn blij dat iedereen veilig is. We werken momenteel nauw samen met de lokale autoriteiten om deze dreiging te onderzoeken en de situatie verder in de gaten te houden.”

De lokale politie heeft intussen bevestiging gegeven dat de situatie opnieuw veilig is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business